Раније се сматрало да проблеме са плодношћу има само жена, а данас се зна да се то подједнако дешава и код жене, и код мушкарца...
Узроци неплодности могу бити различити. У најчешће узроке мушког стерилитета спада пушење, дуже коришћење марихуане и других дрога, као и хронични алкохолизам. Поред болести зависности, ту је и неконтролисано узимање стероида, које изазива скупљање тестиса и неплодност.
Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?
Превише интензивне вежбе доводе до производње високог нивоа стероидних хормона надбубрежне жлезде, што изазива недостатак тестостерона и доводи до неплодности. Некад и тесан веш може да буде узрок мушког стерилитета – јер повећава температуру тела, што резултира смањењем продукције сперматозоида. Неухрањеност и анемија, као и прекомерни стрес – често су узроци неплодности мушкараца.
Зелени чај подстиче производњу сперматозоида и њихову покретљивост, али превелике дозе могу имати супротан ефекат
Доносимо вам рецепт са два чаја, која успешно лече стерилитет код мушкараца.
Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота
Ђумбир
Ова биљка у народу је позната као биљка која повећава плодност. Може се цедити у сокове, чајеве или воду и пити неколико пута у току дана. Од ђумбира се може спремити и чај. Ђумбирово дејство појачава се ако му се додаје рузмарин и босиљак. Кашику мешавине ових биљака прелити са 700 милилитара вреле воде, па охладити и пити 3 пута дневно по шољу чаја. Чај је идеалан за лечење стерилитета код мушкараца.
Зелени чај
Прочитајте још: Грчење мишића је сигнал упозорења које шаље тело: Ево када треба хитно отићи код лекара
Ова биљка позната је као јак антиоксиданс, уништава слободне радикале и не дозвољава им да оштете сперматозоиде. Зелени чај подстиче производњу сперматозоида и њихову покретљивост, али превелике дозе могу имати супротан ефекат. Чај се припрема тако што се кашичица зеленог чаја прелије са 250 милилитара кључале воде и остави 10 до 15 минута да одстоји. Затим се процеди и пије, без додатака или са мало меда или лимуновог сока.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ