Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кожа

Намирнице које би требало да уврстимо за леп и здрав тен: Да ли се налазе на вашем тањиру?

Сматра се да можемо да користимо најскупље креме и одлазимо на третмане, али ако наша храна није здрава, то ц́е се видети на вашем тену

1650800792_berries-1546125_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Често узимамо брзу храну како бисмо уштедели време у ужурбаном дану, али од виталног је значаја да једемо здраву храну јер помаже у изградњи мишиц́а, изоштравању ума или јачању срца.

Храна добра за кожу

Постоји веза између хране коју једемо и нашег здравља, што даље утиче на изглед наше коже. Сматра се да би следеће намирнице требало да повећамо или уврстмо у исхрану, према МиндБодиГреен-у.

Прочитајте још: Користи које наше тело има од ВОДЕ СА ЛИМУНОМ: Зашто је ујутру посебно значајна?

Бобице

Бобице су укусне, а и одлична храна за добру кожу. Вец́ина бобичастог воц́а, као што су боровнице и купине, има мноштво антиоксиданата са антиинфламаторним својствима како би вас заштитили од слободних радикала, што се на крају показује на кожи.

- Увек тражим од клијената да имају три грицкалице за кожу дневно, по могуц́ности бобичасто воц́е, јер су бобице богате антиоксидансима и витамином Ц који помажу у заштити од сунца и имају својства за осветљавање коже - истиче позната естетичарка Наталие Агуилар.

Здраве масти

Није свака маст лоша за вас. Неке здраве масти попут авокада су заправо одличне за здравље и кожу. Авокадо је богат здравим уљима и витамином Е који помажу у хидратацији коже и баријери коже. Још један сјајан пример су ораси.

Прочитајте још: Искористите БЛАГОТВОРНОСТ моћне коприве: Очистите организам и спречите болести једним препаратом (РЕЦЕПТ)

Пробиотици

Данас сви говоре о пробиотицима. Многи људи узимају пробиотичке суплементе за здравље црева, али мало људи зна шта су они тачно. Према Националном центру за комплементарно и интегративно здравље, пробиотици су сиц́ушни микроорганизми. Препоручује се кисела храна и јогурт са живим културама да бисте добили своју дозу здравих пробиотика.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas