Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЗНАКОВИ ДА СТЕ ИСФРУСТРИРАНИ: Уколико приметите неке од ових знакова време је за промене

Људи који су несвесно фрустрирани животом обично показују ових 9 специфичних понашања.

1727943716_shutterstock_2461989659.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Да ли сте се икада осећали као да нешто није у реду у вашем животу, али не можете да схватите шта?
Нисте сами. Многи људи се крећу кроз живот уз осећај фрустрације, а да то у потпуности не схватају.
Тихо незадовољство може се манифестовати на суптилне начине који могу изгледати неповезани, али су јасни знаци дубље фрустрације.

Психолози су идентификовали 9 суптилних понашања која указују да је неко можда несвесно фрустриран животом.

Ако било шта препознате код себе, могло би вам помоћи да откријете шта вас заиста мучи и да предузмете кораке да то решите.

1. Претерани сарказам


Сарказам може бити знак духовитости, али када је претеран и ничим није изазван, може бити покриће за дубоко укорењену фрустрацију. Сви смо срели особу која увек има спремну саркастичну примедбу. Може бити забавно, чак и симпатично у почетку. Али временом, стални цинизам може почети да брише осмех.

Несвесна фрустрација животом може учинити да се људи осећају немоћно, што их наводи да користе сарказам као одбрамбени механизам. То је њихов начин да стекну контролу над ситуацијом или разговором.

2. Одуговлачење


Сви ми с времена на време одлажемо ствари. Али када одуговлачење постане уобичајен образац, то може бити знак несвесне фрустрације. Када сте несвесно фрустрирани својом ситуацијом, одлагање постаје подсвесни начин да то изразите. Одлагање може бити тихи врисак за променом. То је начин вашег ума да кажете: „Не желим ово да радим јер ме то не чини срећним."

3. Социјално повлачење


Када су људи несвесно фрустрирани својим животима, они имају тенденцију да се повуку из друштвених интеракција. То није увек приметно у почетку јер често почиње са малим променама. Чешће одбијају позиве или изгледају мање ангажовани у разговорима. То понашање заправо има корене у нашој еволуционој историји. У време када смо били ловци и сакупљачи, социјално повлачење је био механизам преживљавања. Ако је особа несрећна или лоше, изоловала би се да не би нанела штету групи.

Данас се овај инстинкт још увек може активирати када смо незадовољни својим животима, али не схватамо у потпуности зашто. Особа која се дистанцира можда чак и не схвата да је њено понашање знак сопствене фрустрације.

4. Честе жалбе


Сви имамо своје замерке с времена на време. Међутим, ако се чини да се неко увек жали на нешто, то може бити знак да је несвесно фрустриран својим животом. Често приговарање је често манифестација унутрашњег незадовољства.

Када је неко несрећан, али не може тачно да одреди зашто, уместо тога може наћи грешку у свету око себе. Ово понашање може послужити као одвраћање пажње од стварних проблема. Особа можда ни не схвата да то ради. Као да њихова подсвест покушава да сигнализира њима – и другима – да нешто није у реду.

5. Недостатак бриге о себи


Брига о себи је неопходна за наше опште благостање. Када неко почне да занемарује своје основне потребе, то може бити знак да је несвесно фрустриран својим животом. Овај недостатак бриге о себи може се манифестовати на различите начине. може бити:

Прескакање оброка
Недовољан сан
Занемаривање личне хигијене
Ова понашања у почетку могу изгледати безначајна, али се брзо могу сабрати и утицати на нечије здравље и срећу. Особа можда ни не схвата да то ради. Њихов фокус је толико окупиран њиховом фрустрацијом да забораве да се брину о себи.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas