Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Знакови да се некоме не допадате: Шта може да каже говор тела?

Не морају увек да буду само речи

1708245584_shutterstock_289830740.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Танка је линија између истинске наклоности и прикривеног презира. Људи могу бити прилично добри у скривању својих правих осећања, али њихово понашање их често издаје. Ако вас неко потајно не воли, можда вам неће рећи директно, али је вероватно да ће показати неке суптилне знакове. 

1) Они су љубазни, али дистанцирани

Постоји разлика између искреног дружења и љубазности. Када вас неко потајно не воли, можда ће задржати изглед учтивости како би избегао сукоб. Међутим, њихово негативно осећање се често осети кроз хладноћу или дистанцу.

Ово може бити суптилно и тешко схватити, посебно ако је особа природно резервисана. Али ако приметите да је константно повучена према вама, више него према другима, то би могао бити знак да није баш ваш највећи обожаватељ.

Проблеми могу утицати на то како се људи понашају. Немојте пребрзо доносити закључке само на основу овог понашања, али га узмите у обзир уколико се изнова понавља.

2) Злонамерни комплименти

Комплименти се генерално посматрају као позитивна ствар, али нису сви комплименти једнаки. Класичан знак да се некоме можда потајно не свиђате је употреба злонамерних комплимената. Осмишљена тактика да се осећате осећате лоше, а да тој особи буду руке чисте јер вас фактички није конкретно увредила. Ова ставка се може сврстати и у пасивну агресију.

На пример „Тако си храбар да носиш ту одећу – никада не бих могао да изведем нешто тако храбро!“ На површини изгледа као комплимент, али основна порука је јасна.

3) Ретко започињу контакт

Да ли сте икада приметили да сте увек ви ти који пружају руку? Ако се некоме потајно не свиђате, та особа ће ретко иницирати контакт са вама.

Ово се може применити на све облике комуникације, телефонске позиве, текстуалне поруке, мејлове, па чак и састанке. Ако они не зову то може значити да нису заинтересовани да проводе време са вама, пише сајт Хацк Спирит.

4) Избегавају смислене разговоре

Врста разговора у које улазимо може открити много о нашим осећањима према другима. Ако вас неко потајно не воли, могао би се клонити дубоких или смислених разговора са вама.

Уместо да се упуштају у дискусије о личним темама, они би могли да задрже разговор на површинском нивоу, држећи се сигурних тема попут времена или популарних телевизијских емисија. Избегавају причу о личном животу.

То је често зато што нису заинтересовани за успостављање ближе везе са вама. Одржавајући разговор плитким, они одржавају безбедну дистанцу и избегавају да откривају превише себе.

5) Избегавају да проводе време са вама

Један од најјаснијих знакова да вас неко можда потајно не воли је ако стално избегава да проводи време са вама. Они могу пронаћи изговоре, отказати планове у последњем тренутку или изгледати без ентузијазма када сте заједно.Ово понашање превазилази само заузетост или друге обавезе. Ради се о обрасцу избегавања.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas