Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЖИВОТ ИМ СЕ МЕЊА ЗБОГ СТРОГИХ ПРАВИЛА КРУНЕ: Принц Џорџ и принцеза Шарлот ускоро нигде више неће смети да путују заједно

Принц Џорџ и принцеза Шарлот су се ретко одвајали, али за мање од годину дана више нигде неће путовати заједно.

1726660640_Foto-Profimedia-Sarlot-i-Dzordz.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Најстарији син принца и принцезе од Велса, принц Џорџ, али и остало двоје деце, Шарлот и Луи, ускоро ће доживети велику промену у својим животима, и то за нешто више од 300 дана.

Реч је о старом правилу и протоколу који су осмишљени да наследнике краљевске породице учине безбедним.

Када принц Џорџ буде напунио 12 година, више никада се неће возити са својом сестром Шарлот. Наиме, у случају да авион или било који други вид транспорта доживи несрећу, то може бити претња за прве наследнике у реду за престо уколико би путовали заједно.

Ово правило спречава да путују заједно и тако утиче на спречавање најгорег сценарија. Иако се правило може прекршити уз монархово допуштење, није препоручљиво имати два или више директних наследника трона у истом авиону због случаја несреће.

То је открио бивши пилот краља Чарлса, Грејем Лори, мало пред Џорџев 11. рођендан, присетивши се правила које принц Вилијам поштује од 1994. године.

- Летели смо све четворо, принц, принцеза, принчеви Вилијам и Хари, све док Вилијам није напунио 12 година. Од тада је летео одвојеним авионом и могли смо да путујемо само док су они били мали, уз писану дозволу краљице. Када је Вилијам напунио 12 година, летео је летом 125 из Нортхолта​​​​​​​, а остало троје летом 146.

То значи да исто чека и Џорџа, који ће до краја живота путовати одвојен од своје породице.

Ово правило има корене у несрећама у којима су изгубили животе чланови краљевске породице. Сестра принца Филипа, принцеза Сесил, преминула је у несрећи 1937. године, војвода од Кента је преминуо 1942. године, а принц Вилијам од Глоучестера преминуо је 1972. током аеромитинга.

Важно је напоменути да краљ увек има залихе крви и доктора уз себе у сваком тренутку, па чак и током лета.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas