Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто краљевска породица никада није одузела војводске ТИТУЛЕ Харију и Меган? Стручњаци коначно дали одговор

Погледајте шта би Меган постала када би јој се одузела титула војвоткиње

1717591607_1713800498_Foto-Profimedia-Megan-i-Hari.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Називали су чланове краљевске породице расистима, изнели низ шокантних тврдњи о краљици Камили, принцу Вилијаму и Кејт Мидлтон, окренули против себе цело Острво. Па ипак – ни краљица Елизабета ни краљ Чарлс нису им одузели титуле војводе и војвоткиње од Сасекса. Зашто?

Откако су принц Хари и Меган Маркл, војвода и војвоткиња од Сасекса, 2020. године напустили положаје виших, радних чланова британске краљевске породице и преселили се у Калифорнију, често се у јавности може чути исто питање. Зашто им се не одузму титуле?

То се нарочито гласно питало у време када је пар почео да износи своје бројне исповести о животу у Енглеској, динамици са осталим члановима краљевске породице и о односу краља Чарлса, краљице Камиле, принца Вилијама и Кејт Мидлтон према њима.

Ипак, краљица Елизабета и потом њен наследник краљ Чарлс ИИИ остајали су неми на ове коментаре, а стручњаци верују да би све било још компликованије и ишло наруку Меган Маркл уколико би јој била одузета титула војвоткиње од Сасекса, коју је добила од покојне краљице на свом венчању.

Шта би се десило када би принцу Харију и Меган Маркл одузели титуле?

Под један, поново би била жртва краљевске породице, што је улога која јој често припада у медијима, њеним интервјуима и документарном серијалу "Меган и Хари" који је краљевски пар снимио за Нетфликс. Под два, на неки начин би "била унапређена" одузимањем титуле јер би постала – принцеза.

– Мислим да се с њиховим титулама ништа неће догодити јер, ако изгубе титуле, Хари је још увек рођени принц, а Меган би уместо војвоткиња од Сасекса била принцеза Хенри – каже за Тхе Роyал Беат Ингрид Сјуард, главна уредница листа Мајестy Магазине.

Она верује да би то било прилично збуњујуће, нарочито за Американце, а Сјуардова каже да одузимање титуле није неопходно, иако већ четири године принц Хари и Меган Маркл нису активни чланови краљевске породице и не раде за Круну.

Принц Хари рођен је као принц Хенри Чарлс Алберт Дејвид, а титулу принца стекао је самим рођењем и то је његово право које му се не може одузети и када би га породица лишила свега. Зато је, технички, његова супруга аутоматски принцеза, и то принцеза Хенри јер традиција налаже да званична титула супруге принца носи и његово име.

Исто правило важи и за Кејт Мидлтон, која је, строго говорећи, принцеза Вилијам, али је обично називају принцезом од Велса, док је пре стицања ове титуле, до смрти краљице Елизабете ИИ, у медијима представљана као војвоткиња од Кембриџа.

У сваком случају, Ингрид Сјуард сматра да ће Меган и Хари заувек остати војвода и војвоткиња од Сасекса.

– Краљица им је дала те титуле, па нека их задрже – свеједно ће увек бити Х. и М. у сваком случају – додала је. – Мислим да је најбоље оставити их на миру, игнорисати их и пустити их да раде шта хоће, што је заправо оно што Палата и краљевска породица и чине.

Краљевски биограф Том Квин тврди да су "краљ Чарлс и принц Вилијам водили дуге дискусије о одузимању титула" принцу Харију и Меган Маркл, али ни он не верује да ће до тога некад доћи.

– Они су престрашени да ће им се то обити о главу и да ће само погоршати ситуацију – каже Квин. – Последње што желе јесте да ти одметници имају још нешто због чега би се жалили. Вилијам и његов отац знају да ће, чак и без краљевских титула, Меган и Хари наставити да путују светом као чланови краљевске породице и већина људи ће их ипак дочекати с добродошлицом.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas