Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТАЈНА ВЕШТИНА КИНЕСКИЊА: "Перформанс сађиао" не престаје да ШОКИРА СВЕТ

"Пућење" усана, махање рукама, лупање ногама, па чак и хистерични плач - ово понашање својствено је малој деци. Али и Кинескињама, које практиковањем оваквог "перформанса" одржавају вишевековну традицију.

1726563502_3619f173f85275fb0a586ba3a6caef25cd435650.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Културолошке разлике између становника источних земаља и остатка света одувек су биле огромне, а феномен "сађиао" је европском становништу нарочито интересантан. Или шокантан, зависи од тачке гледишта посматрача.

Шта је "сађиао" и због чега га Кинескиње практикују

У кинеској култури "сађиао" заузима посебно место, а уколико би се овај термин превео са кинеског језика, он би означавао понашање одрасле жене које је својствено размаженом детету - дурење, лупање ногама, махање рукама.

Како изгледа "сађиао" и због чега га жене толико воле? Овај феномен подразумева гласно и визуелно упадљиво хистерисање усмерено ка партнеру девојке, које служи да у његовим очима она изгледа беспомоћно.

Уколико жена практикује овакво понашање, њен партнер, а и други мушкарци у окружењу, је доживљавају као женствену, милу и очаравајућу персону, која не тражи ништа дурго до мало више пажње.

"Сађиао" је испреплетан са психологијом

Дубоко у кинеској психологији постоји теза да су мушкарци у обавези да се брину о својим супругама, и то на начин који је већини других народа претеран. Удовољавање женама и испуњавање свих њихових хирева је за Кинезе начин исказивања љубави.

Овај народ сматра да су мушкарци дужни да своје партнерке размазе, а практиковање "сађиао" им пружа могућност да се осећају мужевније, јер су њихове даме, наизглед, беспомоћне и зависе од њих.

Осим тога, квалитетан "сађиао" је знак и да су партнери у озбиљној емотивној вези, односно да је њихова емотивна заједница чврста и дугорочна. Овај "перформанс" се зато јако цени, а мушкарац чија га жена не приређује има итекако повода за бригу.

Када је право време за "сађиао"

Одговор је - увек! Кинескиње могу извести "перформанс" када желе да на поклон од свог партнера добију неку хаљину или скупе ципеле, или када желе да отпутују са њим на неку егзотичну дестинацију.

Наравно, пре хистерије мушкарац по правилу треба да прво одбије жељу своје изабранице, којој је то заправо повод за "сађиао". Читав спектакл траје неколико минута, док мушкарац не попусти пред вољеном женом.

За нас, Европљане, оваква ситуација на улици или у тржном центру може изледати потпуно сулудо, али у Кини се она среће готово сваки дан. И на њу нико (осим "жртве") не обраћа превише пажње.

(РТ)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas