Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта начин на који стојите говори о вама? Говор тела открива много

Да ли сте знали да ваш стојец́и положај или став може много да каже о вашој личности?

1719908727_shutterstock_2253428943.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стручњаци за процену говора тела и личности са деценијама искуства научили су да једноставни гестови, попут онога како стојимо, могу пружити дубок увид у то ко сте.

Интригантан свет говора тела - било да су вам ноге док стојите раздвојене, једна нога напред или прекрштене - може да каже понешто о вама у свакодневном животу, послу, везама и финансијама.
Погледајте слику изнад и проверите како најчешће стојите. Да ли су вам у стојећем положају ноге раздвојене, или вам је једна нога напред, или су вам пак ноге прекрштене? Детаљно прочитајте особине личности повезане с начином на који стојите.

Стојите раширених ногу

Ако стојите растављених ногу, то откива да имате јаку, самоуверену и асертивну личност. Овај став показује да вам је удобно у својој кожи и да сте спремни да освојите свет. То је поза моц́и, коју често усвајају они који се не плаше да обзнане своје присуство.

На радном месту, ако стојите раширених ногу, обично изгледате као природни вођа. Одишете ауторитетом и изазивате поштовање својих колега. Овај став може бити посебно користан у преговорима или презентацијама јер пројектује поверење и стабилност.

У везама овај став указује на то да сте директни и искрени. Не плашите се да изразите своја осец́ања и преузмете одговорност у доношењу одлука. Иако то може бити привлачно, важно је осигурати да не испадне као доминантно.
Када су у питању финансије, стајање растављених ногу сугерише проактиван и стратешки приступ. Вероватно сте сигурни у своје инвестиционе одлуке и не плашите се да преузмете прорачунате ризике. Ваша асертивност може довести до значајних финансијских добитака, али будите опрезни с претераним самопоуздањем које би вас могло довести до импулсивних одлука.

Стојите с једном ногом напред

Ако стојите са једном ногом напред, ваше особине личности откривају да сте активна особа која размишља прогресивно. Овај став сугерише да сте увек спремни да идете напред, што указује на динамичну личност жељну истраживања нових могуц́ности.

На послу, ова позиција одражава вашу спремност да прихватите промене и иновације. На вас се гледа као на некога ко увек тражи следец́у велику ствар. Колеге вас могу видети као визионара који стално помера оквире како би покренуо напредак.

У везама, када је једна нога напред показује да сте отворени за нова искуства и спремни да преузмете иницијативу. Уносите узбуђење и осец́ај авантуре у ваша партнерства. Међутим, уверите се да ваш ентузијазам не засени потребу за стабилношц́у и доследношц́у.

Стојите с прекрштеним ногама

Ако стојите прекрштених ногу, то открива да је ваша личност резервисана и интроспективна. Овај став често указује на то да сте промишљени и опрезни и да волите да одвојите више времена пре доношења одлука. Цените удобност и сигурност, и емоционално и физички.

У професионалном окружењу, прекрштавање ногу може показати да сте пажљив и педантан радник. Више волите да темељно анализирате ситуације пре него што предузмете акцију. Ово вас може учинити поузданим и оријентисаним на детаље, иако ц́ете понекад морати да се натерате да преузмете више иницијативе.

Када је реч о односима, овај став сугерише да сте рефлексивни и пажљиви. Цените дубоке везе и вероватно ц́ете бити добар слушалац. Иако вас то чини партнером пружа подршку, водите рачуна да не изгледате превише повучено или дистанцирано јер се то може погрешно протумачити као незаинтересованост.

Финансијски, стајање прекрштених ногу подразумева опрезан приступ. Вероватно ц́ете бити опрезни са својом потрошњом и преферирати сигурне, стабилне инвестиције а не високоризичне подухвате. Пажљивост може вам помоц́и да изградите солидну финансијску основу, мада би повремено искорачење из зоне удобности могло донети вец́у зараду.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas