Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ШТА ЈЕ МУШКАРЦИМА НАЈВАЖНИЈЕ У БРАКУ? Отац Андреј открива како треба да се борите за свог супружника

Који су фактори који доводе до распада породице, објашњава свештеник Андреј Ткачев

1713083780_Foto-Shuttertsock-crkva-vencanje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Шта је то што спречава парове да се разведу?

У 35% случајева то су деца, у 30% случајева то су потешкоће у подели стечене имовине, у 22% случајева материјална зависност једног партнера од другог и у 18% случајева неслагање између мужа и жене.

Али, који су фактори који доводе до распада породице, објашњава свештеник Андреј Ткачев. Статистика развода је поражавајућа. Око 40% бракова се распадне због порока који има један од супружника. Живот са особом која је склона разним пороцима није ни мало лак, а још мање је занимљив.

Социјални концепт православне цркве дозвољава развод брака када је један од супружника склон пороцима који негативно утичу на целокупну атмосферу у браку. Следећи разлог за развод брака је недостатак места за становање.

Младима је неугодно када се венчају да живе са родитељима. Они желе имати свој дом у коме ће они водити главну реч, али када живе са родитељима то није могуће. Још један разлог који најчешће води до развода је уплитање родбине и родитеља у брак своје деце.

Многе жене не знају да када се удају њихов муж постаје њихова најближа особа на свету, а жена мужу. Док нисте у браку ваша најближа особа је ваша мајка или отац, али када се ожените и удате, ваша најближа особа постаје ваш супружник.

Мама и тата се повлаче корак уназад и удаљавају се од вас према степену утицаја на ваш живот и према степену важности за вас. Мало је људи који ће ово разумети, па девојке које су се удале и даље верују да им је мајка и даље најближа особа, а не њен муж.

Мушкарац који се оженио мисли да мама зна најбоље шта и како треба, да маму треба војети, поштовати и слушати њене савете. Најважнија особа у животу мушкарца треба да буде његова жена, а не мајка. Често родитељи почињу да се мешају у живот младог пара дајући им савете који им више штете него што им користе. Муж и жена су заједница која не подразумева степен сродства.

Муж и жена су једна особа и ближи су једно другоме него њихови родитељи и то сви морају схватити. Тек када препознамо факторе који доводе до развода можемо радити на њиховом отклањању. За брак се треба борити. Да бисте га одржали морате бити јаки, морате имати велику душу, чист ум и срце које верује.

Морате се борити за брак је јер брак света заједница двоје људи.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas