Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ситуације у којима људи показују право лице: Тада падају све маске

Људи су социјална бића, а наш живот одвија се у мрежи контаката са другима. А живот је пун ситуација које тестирају наш карактер и откривају наше право ја.

1729410471_shutterstock_2473263217.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Према психологији, постоје одређени тренуци у којима се увек откривају праве карактерне особине човека, у којима падају све маске.

Ово су ситуације које скидају маске и откривају особу. Нису лаке, али јесу невероватно упечатљиве и корисне.

1. У време кризе

Живот није увек кревет од ружа. Сви се морамо суочити са олујама у различитим периодима нашег живота. Баш у тим бурним временима откривају су праве особине једне особе. Психологија нам говори да криза може извући најбоље и најгоре у људима. Када постане тешко, тешко ће и кренути. Али не ради се само о снази или отпорности. Начин на који особа реагује у кризи може вам много рећи о њеном карактеру.

Да ли паниче? Да ли остају мирни и сталожени? Да ли се појачавају и преузимају одговорност или избегавају и пребацују кривицу? Криза на видело износи само сирове, нефилтриране особине личности. Ако желите да видите нечије право лице, гледајте како се носи са кризом.

2. Када добију неочекивану моћ

Моћ има посебан начин да открије прави карактер особе. Када неко изненада осети ауторитет или контролу, његово понашање се може драматично променити. У историји смо видели ту игру много пута.

У свакодневном животу, када људи добију унапређење или добију неочекивани ауторитет, њихова реакција може бити веома значајна. Да ли постају заповеднички и доминантни? Или своју моћ користе одговорно и поштено? Лако је бити скроман и љубазан када си на дну. Али како се понашате када сте на врху, то је оно што заиста дефинише ваш карактер.

3. Када наиђу на неуспех

Неуспех, колико год био горак, често је најбољи тест карактера. Лако је бити грациозан и позитиван када ствари иду добро. Али када се суочимо са препрекама, тада се откривамо наше право ја.

Када неко наиђе на неуспех, да ли одустаје или устане и покуша поново? Да ли преузима одговорност за своје поступке или окривљује друге? Да ли уче из својих грешака или их понављају?

Неуспех тестира нашу отпорност и одлучност. Скида наше претварање и оставља нас изложеним, откривајући наше праве боје. Када видите да неко није успео, посматрајте његову реакцију. То ће вам рећи много о њиховом карактеру.

4. Када комуницирају са онима који не могу ништа да ураде за њих

Један од најбољих начина да се види нечије право лице је посматрање како се понашају према људима који не могу ништа да учине за њих. Рецимо, како комуницирају са конобаром у ресторану, или старијом особом која се мучи да носи своје намирнице, или бескућником на улици.

Да ли се према овим појединцима односе са љубазношћу, поштовањем и достојанством? Или их занемарују јер не виде никакву непосредну корист? Како се понашамо према људима који не могу да нам понуде ништа осим своје захвалности, те ситуације откривају човекову емпатију, саосећање и људскост – саму суштину њиховог правог карактера.

5. Када имају прилику да оговарају

Трачарење може бити примамљиво, али начин на који се особа носи са њим може открити много о њеном карактеру. Када неко има прилику да шири трачеве, да ли бира да се ангажује и допринесе млину гласина? Или се држе подаље и одбијају да учествују у ширењу потенцијално штетних информација? Они који се одупиру трачевима показују интегритет и поштовање приватности других.

Следећи пут када се нађете у ситуацији у којој се спремају трачеви, посматрајте како људи реагују. Њихови избори у овим тренуцима могу много да говоре о њиховом карактеру.

6. Када су суочени са туђим успехом

Друга занимљива ситуација је када се особа суочи са нечијим успехом. Лако је бити срећан због друге особе када и сами радимо добро. Али можемо ли и даље да славимо њихов успех када се суочавамо са неуспехом?

Да ли се искрено радују достигнућима других или реагују са љубомором и горчином? Начин на који особа реагује на нечији успех може открити много о њеном самопоштовању, самопоуздању и великодушности духа. То је прави тест карактера и говори вам много о томе шта они највише цене у животу.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas