Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РУСКА НАУЧНИЦА ОТКРИЛА ТАЈНУ: "Из главе се ништа не може избацити" (ВИДЕО)

Оно шта примите у ум, у њему и остаје, а руска научница Татјана Черниговскаја има савет како да сачувате свој мозак.

1727948485_shutterstock_2172445351.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Руска докторка Татјана Черниговскаја, стручњакиња у области неуронауке и психолингвистике, професорка Државног универзитета у Санкт Петербургу, током својих предавања често наглашава колико је важно да на прави начин подстичемо мозак да ради и развија се, али и колико је важно да се сачувамо од информација које нас нападају са свих страна.

Отац Предраг Поповић поделио је недавно на свом Инстаграм налогу видео са једног предавања руске научнице, у ком је она упозорила људе колико је важно да свој мозак заштитите од небитиних информација јер „све оно што примите у ум, у уму и остаје".

„Чак и ако сте снагом воље одлучили, довољно је да више не размишљате о томе, да кажете себи ’никада се нећу сетити’, или ’то је била моја срамота... Доста! Затворено! Макар се сакрила у подрум и причврстаила коменом... Мозак све памти. Из главе се ништа не може избацити. Када дође одређени моменат, све ће испливати на површину", каже др Черниговскаја, па апелује:

„Зато понављам: не гледајте глупости, не читајте идиотске књиге, не гледајте идиотске филмове, не комуницирајте са будалама. Све то ће остати у вашој глави. Поштедите себе. Поштедите своју главу. Зашто бисте свој јединствени живот испуњавали смећем?! Жалосно!

Ако сте луди и једете свашта, постоје средства да прочистите црева. Са мозгом је иста ситуација, с тим што се он не чисти. Све што је стигло до мозга, ту и остаје.“

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas