Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИЧЕ О ТИТАНИКУ

Пет чињеница о ТИТАНИКУ које можда нисте знали! Шта је помогло главном кувару да преживи? (ФОТО)

Титаник (1997) је био најскупљи филм свог времена и још увек је међу три најбоље котирана филма што се тиче зараде. Заробио је срца многих и остао је актуелан до данас. Дајемо вам списак од 5 чињеница у вези филма, које можда нисте знали.

1621001418_Untitleda.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Филдагрејт
Oglas

1) Старији пар који је лежао у кревету док је брод тонуо заснован је на стварним људима

Старији пар приказан како лежи у кревету док музичари свирају и вода улази у собу, засновани су на стварним људима. Путници у правом Титанику били су Исидор и Ида Штраус, а њихова љубавна прича је дирљива попут оне коју су имали Џек и Роуз. Били су у браку 40 година и сведоци кажу да им је због старости било дозвољено да уђу у чамац за спасавање, али Исидор је одбио да уђе пре него што су све жене и дете напустиле брод. Његова супруга одлучила је да остане са супругом и последњи пут су виђени на палуби чамца како седе на пар лежаљки држећи се за руке док обоје нису погинули.

Прочитајте још: Ово је НАЈТИШЕ МЕСТО на свету: Након 30 минута у овој соби почињете да лудите! (ФОТО/ВИДЕО)

2) Портрет Роуз и скице у Џековој свесци, нацртао је Џамес Камерон

На Титанику постоји неколико култних сцена којих се сви сећају. Џеково скицирање Роуз дефинитивно се сматра једним од оних дирљивих незаборавних тренутака. Али на цртежима изблиза који приказују рад оловком не видимо Дикаприову руку, већ руку Камерона. Џејмс Камерон нацртао је не само портрет Роуз, већ и све скице у фасцикли коју је Џек носио са собом. И то није све; Дикаприо је дешњак, док је Камерон леворук, али овај мали детаљ режисеру није скренуо с ума и слика је у постпродукцији преокренута како би се одржао континуитет и како би се осигурало да ништа не разбије илузију да је Џек прави уметник .

Прочитајте још: Питали смо књижаре ШТА СРБИ ЧИТАЈУ: Забрањена "Књига о Милутину" поново добија публику, а ОВО су најтраженије књиге!

3) Тепихе за филмски сет направили су исти произвођачи који су их направили за прави Титаник

Већи део декора на сету је реконструисан како би био што реалнији и историјски тачан. Камерон је инсистирао на коришћењу правих тапета, кристалних лустера, постављању оловних прозора и утискивању малих или невидљивих предмета логотипом Вајт Стар Лајна. Такође је наговорио фирму која је правила тепихе за прави Титаник, БМК-Стодард из Енглеске, да направи тепихе за филм. Произвођачи су још увек имали узорке оригиналног тепиха и могу се видети у главном салону на дну Великог степеништа, у ходницима и апартманима.

Прочитајте још: Да ли знате ко су ВЕЛЕС, ЛАДА и СВАРОГ? Заборављени ликови прошлости (ФОТО/ВИДЕО)

4) Камерон је имао само једну прилику за снимање сцене поплаве великог степеништа

Велико степениште на сету изграђено је попут правог степеништа које би, под налетом воде, претрпело велико оштећење. Изграђено је знајући да ће бити уништено. Када брод почне да тоне, соба са Великим степеништем поплављена је водом. Да би уништавање степеништа било драматичније, на њега је бачено 90.000 галона (око 340.000 литара) воде. Продукцијски тим је знао да имају само једну шансу да направе снимак, јер би оволико воде потпуно уништило сет.

Прочитајте још: Пронађене МИСТЕРИОЗНЕ грађевине у Саудијској Арабији - Старије и од египатских пирамида! (ФОТО/ВИДЕО)

5) Шеф кухиње из филма је заснован на стварној особи која је највероватније преживела због количине алкохола коју је претходно конзумирао

Кувар којег видимо како пије из чутуре поред Џека и Роуз док је брод тонуо заснован је на стварној особи. Чарлс Џон Џоухин био је енглеско-амерички кувар и запажен је по томе што је преживео у леденој води два сата, што је много. Био је последњи преживели који је напустио Титаник док се пењао на сигурносну ограду на спољној страни брода и само је чекао да се спусти као у лифту. Објаснио је да ефекте хладне воде није осетио, вероватно због конзумираног алкохола.

Прочитајте још: Лекција из ЉУДСКОСТИ! Погледајте шта је урадио овај спортиста пред самим циљем! (ФОТО/ВИДЕО)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas