Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ово је НАЈРЕЂИ ТИП ЛИЧНОСТИ: Да ли имате ове особине?

Швајцарски психолог и психијатар Карл Густав Јунг идентификовао је 12 архетипова личности који постоје у нашем заједничком несвесном.

1717676786_shutterstock_1581647623.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Они су релевантни јер их препознајемо и видимо себе у њима. Људи воле да деле једни друге на типове, а сваки архетип има своје карактеристике и особине по којима се разликује од других. А најређи међу њима јесте архетип мудраца.

Ти људи су мудре старе душе жељне учења. Они никада не престају да траже знање, али нису само књишки мољци. Архетип мудраца настоји да искористи своје знање како би помогао другима. Имају дубоко саосећање и истовремено су емпатични и алтруистични. Мудрац је један од најређих Јунгових архетипова. А и ви можете да утврдите да ли припадате овој категорији.

Одговорите на следећа питања:

  • Да ли осећате сталну жељу да учите и искусите нове ствари?
  • Да ли се трудите да своје знање поделите са другима?
  • Да ли имате висок степен емпатије и саосећања?
  • Мислите ли да је мудрост важнија од знања?
  • Да ли волите да размишљате о својим и туђим поступцима?
  • Да ли налазите смисао у духовним праксама и филозофији?
  • Да ли тежите саморазвоју и личном расту?
  • Да ли прихватате различита мишљења и да ли сте отворени за нове идеје?
  • Видите ли лекцију у свакој животној ситуацији?
  • Да ли цените унутрашњи мир и хармонију?
  • Да ли мислите да свака особа има своју истину?
  • Да ли се често нађете у улози саветника других људи?
  • Да ли сте заинтересовани за медитацију и самооткривање?
  • Да ли вас инспиришу велики умови прошлости?
  • Да ли себе сматрате особом која дубоко размишља?
  • Да ли осећате јаку везу са природом и универзумом?
  • Да ли верујете у моћ интуиције и унутрашњег гласа?
  • Да ли се осећате одговорним да помогнете другима?

Уколико сте на већину ових питања одговорили потврдно, можда и ви припадате архетипу мудраца.

Архетип мудраца - главне особине

Архетип мудраца описујемо као научника, интелектуалца, академика, аналитичара, независног мислиоца, наставника, студента, слободоумног човека, стручњака, трагача за истином, филозофа и старе душе.

Не престаје да учи: Мудраци никада не престају да уче и интересују се за академско поље. Страствени у стицању знања, пуне своје домове књигама и настављају да уче дуго након што заврше школу.

Отворен је за све: Архетип мудраца настоји да научи што је више могуће, укључујући вредности и веровања са којима се не слаже. Отворени ум им омогућава да сагледају све стране теме, што им даје мишљење засновано на информацијама и помаже им да доносе праведне одлуке.

Поштење и правда: Правичност је од велике важности за мудре људе. Они не користе обуку и образовање искључиво за себе, мудраци воле да подучавају друге тако да их просветле.

Разуме и учи друге: Архетип мудраца има дар да разуме сложене теорије и способност да их пренесе другима. Они могу да преведу најсложеније идеје у једноставне и искористе овај таленат да унапреде своје путовање самооткривања.

Снаге и слабости архетипа мудраца

Снаге:

Мудраци могу лако да пренесу сложене концепте.
Они су у стању да виде проблем из различитих углова, што даје уравнотежену тачку гледишта, без пристрасности.
Ослањају се на логику и чињенице, а остају саосећајни и емпатични.

Слабости:

Понекад се мудраци могу заглавити у непотребним детаљима, што доводи до одлагања.
Доношење одлука може им бити тешко због жеље да дођу до апсолутне истине.
Мудраци имају тенденцију да буду интровертни, што може довести до прекида везе са стварним светом.
Њихов аналитички приступ понекад омета живот у садашњем тренутку и може изгледати критично према другима.

Мудраци цене истину и теже правди, али њихова склоност ка сталној анализи може довести до спорог деловања. Упркос њиховим слабостима, њихова мудрост и саосећање чине их посебним.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas