Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ НАЈБОЉЕ ВРЕМЕ ЗА ДОРУЧАК: Изненадићете се, ову навику ретко ко има

Стручњаци не сумњају да је време за доручак кључно за здравље.

1729500426_shutterstock_2498646485.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Доручак је одавно проглашен за најважнији оброк у дану и доказано је да је боље да га не прескачете. Међутим, да ли постоји савршено време за доручак? Проверавамо да ли је први оброк битан за ваше тело. Стручњаци не сумњају да је време кључно. Без обзира на ваше личне теорије и преференције, одговор на ово питање је изненађујуће једноставан.

Према мишљењу дијететичара, доручак треба појести у року од сат времена од буђења. Испоставља се да је ова навика кључна у борби за одржавање правилних навика у исхрани. Први оброк заправо подстиче нашу менталну и физичку спремност током целог јутра. Не треба потцењивати значај доручка, јер смо ујутру најпродуктивнији.

Редовни и правовремени оброци ујутру такође могу да смање грицкање, што је кључно јер је већина људи најмање активна увече. Одлагање вашег плана исхране за неколико сати може да доведе до проблема са сагоревањем непотребних калорија, што за резултат има дебљање и вишак килограма.

Научници су ближе погледали нездраву навику прескакања доручка и открили да јутарњи оброк побољшава потрошњу енергије (тј. сагореле калорије) и смањује инсулинску резистенцију тела. У случају људи са прекомерном тежином, доручак је чак помогао да се активирају процеси сагоревања масти.

Тренинг и доручак?


Многи људи се питају које је најбоље време за доручак ако започну дан физичком активношћу. Ако вежбате ујутру, можете да измените свој јутарњи оброк, али га никада не прескачите. Није важно да ли поједете обилан оброк који вас спречава да грицкате до ручка или поједете нешто лагано, а затим се почастите додатном здравом ужином. Ако планирате јутарњи тренинг или трчање, само поделите доручак.

Шта ово значи? Пре него што одете у теретану или на трчање, једите здраве угљене хидрате (воће или овсене пахуљице) који неће изазвати проблеме са варењем или оптеретити ваш стомак. После тренинга поједите рани други доручак. Изаберите да надокнадите недостајуће хранљиве материје, односно оброк који садржи поврће, извор немасних протеина, здраве масти и мали део угљених хидрата. Сендвичи од целог зрна са поврћем, пилетином, авокадом или омлет са додацима савршени су за ову сврху.

Мондо 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas