Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВАКО МУЖЕВИ НАЈЧЕШЋЕ УПРОПАСТЕ СВОЈЕ ЖЕНЕ: Владета Јеротић објаснио проблеме сваког балканског патријархалног брака

Познати психијатар набројао је најраспрострањеније начине на које мужеви омаловаже и упропасте своје партнерке.

1708000707_39ae021b750e4d93eb4e4a41afad3e1d798ebbfe.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

У књизи “Узгредна размишљања” кроз тему под називом “Како жена и муж упропасте свој брак” Владета Јеротић објашњава разлоге за крахове брака, које је у пракси, као брачни терапеут, највише сретао.

Како муж упропасти своју жену? Најраспрострањенији начини су ови:

1. Упорно свесно или несвесно потцењује жене, то је нарочито честа појава у балканској, српској средини. За овакве мужеве, жена се цени док може да рађа, да се брине о деци и кући, док потпуно служи мужу у свим његовим захтевима, док је ментално и физички здрава.

2. Муж који је потекао из оштећене сопствене породице, из растављеног брака родитеља (да је један од родитеља био алкохоличар, психички промењен на различите патолошке начине и тако даље) несвесно преноси сопствену доживљену трауму из детињства на свој брак, и то понашајући се слично болесном родитељу.

3. Муж због нерешене, а несвесне Едипове ситуације из сопствене породице, преноси са мајке патологију односа на жену, светећи јој се. Ово смо већ поменули као тип Дон Жуана, он се некада према жени понаша пасивно или равнодушно да би избегао сукобе.

4. Свесне или несвесне хомосексуалне склоности мужа у браку, доводе до бржег или споријег удаљавања партнера, при чему жена која и даље воли таквог мужа улази у депресивна стања које захтевају лечење. Деца рођена у таквом браку не поправљају брачни контакт.

5. Када је муж слабо потентан или полно импотентан у браку, било да је такав у брак ушао или је у браку постао.

6. После рођења детета муж постаје патолошки љубоморан и на жену и на дете (наручито ако је мушко дете) иако му жена није дала повода да се тако понаша.

7. Муж је на неуротичан или психотичан начин љубоморан у браку на жену без стварног разлога. Он обично одбија предложено лечење, кињи жену на разне начине, мучећи је физички и психички, дешава се да оваква патолошка љубомора за крајњи исход има убиство жене.

8. Феномен “заплетених рогова” настао на основу фотографије у једном страном часопису на којој су приказана два јелена које су се у међусобној борби тако заплели роговима да су пали мртви, не успевши да се расплету.

Јеротић наводи да је видео доста неуспелих, несрећних бракова који се не растављају ни по коју цену мучећи једно друго до саме смрти, најпре једног, а често после краћег времена и другог партнера.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas