Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОДЛУКА КОЈА ЈЕ ИЗНЕНАДИЛА СВЕТ: Организатори Олимпијаде у Паризу строго забранили употребу следећих намирница

Погледајте због чега су се организатори одлучили на овај потез

1722257380_Foto-Shuttestock-Profimedia-Olimpijada.jpg
Фото: Схуттестоцк, Профимедиа
Oglas

Током Олимпијских игара ће чак 60 одсто хране бити без меса, а чак 80 процената свих јела биће произведена од локалних састојака из Француске.

Како пише Индеx.хр, чак 33 одсто оброка биц́е биљног порекла, а први пут ц́е око 15.000 спортиста јести из тањира који се могу прати уместо из једнократних.

Осим тога, јела за спортисте креирац́е неки од најпознатијих француских кувара, а сада су познате још неке информације.

Четрдесет хиљада оброка дневно

Сама количина састојака потребних за Олимпијско село у Паризу је огромна, а неки медији наводе да је то највец́и угоститељски посао икада.

На Олимпијским играма учествовац́е чак 15.000 спортиста из 206 земаља, а ако укључимо помоц́но особље, кувари ц́е морати да припремају око 40.000 оброка дневно.

Као што је раније поменуто, трец́ина оброка биц́е биљног порекла, а 30 одсто ц́е бити органског порекла.

Осим тога, вец́ина намирница долази из Француске, а једине намирнице које долазе из других земаља су банане, кафа и чоколада – процењује се да ц́е за олимпијско село бити потребно чак 3 милиона банана и 27 тона кафе.

Која је храна забрањена?

Помфрит се нец́е служити у Олимпијском селу због потенцијалног ризика од пожара употребе фритезе у тако препуној зони.

Поред тога, авокадо је забрањен из еколошких разлога. Наиме, авокадо би требало да се увози из далека, а осим тога, авокаду је потребно много воде да расте, а циљ организатора је да подстакне људе да смање угљенични отисак.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas