Између осталог, помаже у чишћењу и уклањању масноћа и прљавштине са кухињских и осталих површина
Поспите талог кафе на прљаву површину, затим је четкицом добро изрибајте, а лако и брзо уклања и тврдокорне остатке хране.
Талог овог црног напитка одлично чисти и загореле лонце и рингле на шпорету. Само их немојте користити на светлим гранитним или мермерним плочама, јер њихова боја може да продре у порозне површине.Пхото:Унспласх
Кафа је, веровали или не, и природни омекшивач меса. Кухињска со, природне киселине и ензими из кафе чине мишиће меса мекшима, али и појачава укус ове намирнице. Употребљену млевену кафу помешајте са сувим зачинима и нанесите на месо најмање два сата пре припреме.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)
Талог од кафе пријаће и вашим биљкама јер је богат азотом, али садржи и фосфор, калијум, гвожђе, калцијум и магнезијум - што га чини јефтиним ђубривом за врт. Да бисте направили домаће ђубриво за биљке, помешајте талог кафе с другим органским материјама, као што су покошена трава, смеђе лишће, смеђе ђубриво или слама.
Биљке које добро реагују на талог од кафе су боровница, купус, соја, парадајз, кукуруз, руже, камелија, рододендрони и азалеја. Али стручњаци саветују да будете опрезни са младим садницама и семеном, јер превише кофеина може да им штети.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
БОНУС ВИДЕО: