Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОЛИКУ МОЋ ИМА ГОВОР ТЕЛА? 4 ствари које ће учинити да изгледате префињено и елегантно

Према стручњацима ово су 4 начина да говором тела одате утисак аристократе.

1715515426_shutterstock_2235267879.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Већина људи се пита како се постиже елегантан и софистициран изглед. Да ли је реч о образовању, облачењу или говору тела? Многи стручњаци потврдуђују да је све наведено битно, али да најснажнији утисак дефинитивно оставља говор тела. Они нам откривају 4 кључне ствари.

Почните тако што ћете постати свеснији свог тела. Када стојите, поравнајте рамена са куковима и држите чврсто ноге.Када седите, избегавајте да се погнете или да се превише наслоните на столицу. Уместо тога, седите усправно са исправљеним леђима и опуштеним раменима.

Имајте на уму да добро држање није учвршћивање вашег тела. Ради се о одржавању опуштеног, али усправног става који је природан.

1) Усавршите своје држање


Ваше држање је прва ствар коју људи примећују. То је невербални знак који саопштава самопоуздање и елеганцију. Погнутост или погрбљеност може учинити да изгледате незаинтересовано или несигурно. С друге стране, стајање са забаченим раменима и високом главом одаје утисак самопоуздања.

2) Савладајте уметност контакта очима


Контакт очима је моћно средство у невербалној комуникацији. Може да пренесе осећај сигурности и искрености. Избегавање контакта очима може учинити да изгледате несигурно или незаинтересовано, док превише може бити узнемирујуће. Кључ лежи у проналажењу равнотеже.

Када разговарате, одржавајте сталан контакт очима. Ово показује да сте ангажовани и заинтересовани за оно што друга особа има да каже. Али запамтите да не буљите; преламајте поглед сваких неколико секунди како бисте избегли да се друга особа осећа непријатно.

Ако сте у групном окружењу, успоставите кратак контакт очима са различитим појединцима. Због тога се осећају признатим и укљученим у разговор.

Вежбање ефикасног контакта очима помаже вам да се боље повежете са људима и одише софистицираношћу и класом. То је један од оних суптилних знакова који могу значајно да подигну вашу отменост.

3) Вежбајте грациозне покрете


Начин на који се крећете може много рећи о вашем карактеру. Грациозни, контролисани покрети могу учинити да изгледате отменије и софистицираније.То не значи да се морате кретати као балетски играч, већ избегавајте нагле или незгодне покрете.

Било да улазите у собу, седите или узимате шољу за кафу, урадите то са осећајем контроле. Избегавајте да журите у покретима или да се непотребно врпољите.

Грациозни покрети су често резултат доброг држања и свести о телу. Дакле, пракса усавршавања вашег држања као што је раније разматрано такође може допринети елегантнијим покретима.

Укључивање грациозних покрета у ваш говор тела може значајно побољшати вашу отменост. То је суптилна промена која може имати велики утицај на начин на који вас други доживљавају.

4) Користите додир на одговарајући начин


Одговарајућа употреба додира са поштовањем је класична особина отмених појединаца. Добро благовремено тапшање по леђима, чврст стисак руке или нежан додир по руци могу пренети топлину, емпатију и поштовање.

Међутим, кључно је прочитати собу и разумети ниво удобности друге особе. Неприкладан или непожељан додир може учинити другима непријатност. Увек се уверите да је ваш додир добродошао и прикладан за ситуацију.

Кориштење додира на одговарајући начин је суптилан, аспект говора тела који може учинити да одмах изгледате отмено. Ради се о разумевању граница, показивању поштовања и повезивању са другима на топао, искрен начин.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas