Електрично кувало је веома практично када треба брзо загрејати воду за кафу или чај. Али временом се у њему накупи каменац.
![1713709606_75167_shutterstock-2212011395_iff.jpg](/cache/images/7/f/6/8/8/7f688dc6712f00b5c01c87fa526fbc8953621434.jpg)
Захваљујући кувалу, брже можете да направите омиљене топле напитке. Повремено га очистите јер се у њему временом створи каменац. Уместо да купујете скупа средства за скидање каменца или да се мучите и рибате кувало, скините га брзо састојцима из кухиње.
Најбоље је да каменац уклоните из кувала природним средством како не би остаци хемикалија доспели у ваш организам. Најјефтиније и најефикасније је сирће. Помешајте исте количине воде и сирћета и сипајте у кувало. Када течност проври искључите га и оставите течност унутра док се не охлади (15-20 минута).
Натопите чисту крпу и орибајте кувало са спољне стране, а четком га истрљајте унутра. Проспите течност и исперите кувало чистом водом. Затим два пута прокувајте чисту воду у њему да бисте уклонили остатке сирћета.
Како бисте спречили појаву каменца, после сваког коришћења кувала остатак воде у њему обришите крпом.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ