Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО ДА ПРЕПОЗНАТЕ ПСИХОПАТУ? Стручњаци кажу да постоје одређени поступци који ће их одати

Психијатар открива брзи трик за откривање психопате

1726663872_shutterstock_1328931767.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Како можемо да препознамо, и то што је брже могуће, да ли је неко психопата? Како пише Инц., научници су утврдили да постоји неколико индикација које указују да сте у друштву психопата, а које је могуће препознати у року од пет минута.

Психопате двапут чешће од већине причају о овим стварима

Према истраживањима, психопате воле да разговарају о храни, сексу и новцу и много је мање вероватно да ће, у односу на просечну особу, спомињати породицу, религију и духовност.

„Ако је особа вербално опседнута физичким ужицима или стањем на свом банковном рачуну, то је довољан повод да се клоните те особе или је третирате с крајњим опрезом“, пише Џесика Стилман.

Психопате воле да говоре шта ће урадити

Према Роберту Хареу, који је развио Псyцхопатхy Цхецклист, психопате имају нарцисоидан и невероватно пренадуван поглед на сопствену важност и самовредност. Имају огроман его.

Како пише Харе, психопате одликује што су „егоцентрични до невероватне мере и себе виде као центар свемира, чиме оправдавају жељу да живе према сопственим правилима“.

Уз то, психопате воле да говоре о својим циљевима и обично немају појма шта је потребно за њихово постизање, а дефинитивно немају план како то постићи. Успешни људи се од психопата разликују по томе што износе своје планове, процесе и рутине, односно планирају како ће стићи тамо где су кренули, док психопате спомињу само циљ.

Психопате пуно мање опонашају наше невербалне изразе

Иако би могло да звучи чудно, истраживања показују да су брижни, емпатични људи склони опонашању невербалних израза других људи. Ако направите гримасу док причате болну причу, емпатичан саговорник урадиће исто. Ако се смешите док причате срећну причу, урадиће исто.

Психопате то неће урадити. Заправо, истраживање показује да психопате чак и не зевају кад ви зевате, што је изненађујуће често код већине људи. Разлог је то што су психопате усредсређене на себе, не на друге, преноси Индеx.

Психопате су невероватно фокусирани на награде

Сви ми уживамо у наградама. Али према истраживањима, мозак психопата заправо је подешен да тражи награде по сваку цену. То је зато што мозак психопата може ослободити до четири пута више допамина као одговор на награду него мозак просечне особе.

Психопате воле да раде за лоше шефове

Неки шефови су арогантни, непристојни, препотентни, претерано захтевни, недоследни… И за њих не волимо да радимо. Али не и психопате. Према истраживању, психопате немају емпатије. Они су хладне главе и неустрашиви. На њих не утичу ствари које код већине људи изазивају осећаје стреса, страха или љутње – они хладнокрвно анализирају ситуацију и проналазе начине да напредују.

Психопате не само да напредују под шефовима који их злостављају него је и већа вероватноћа да ће дуго сарађивати с њима – јер се тада осећају као „код куће“.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas