Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЈУНГОВИ САВЕТИ ЗА ТОКСИЧНЕ ВЕЗЕ: Како да се извучете из било ког негативног односа?

Људи који су према вама непристојни и неправедни не треба да припадају вашем животу.

1724402373_carl-jung-in-his-study-room-768x446.jpg
Фото: Википедија
Oglas

Односи са људима су комплексни, често и компликовани, па из њих људи неретко излазите јако повређени. Карл Густав Јунг је сматрао да, као и у свему другом, и у дружењу је излаз и избор у вашим рукама - или ћете достојанствено изаћи из ситуације или ћете склизнути у улогу жртве...

Често се дешава да су последице људских поступака разочарање и емоционална патња, а тешко је прихватити да вас неко третира на недостојан начин. Тешко је помирити се са чињеницом да вам се то дешава. Можете бити заглављени у тој негативности дуго и бити потпуно преплављени патњом. Нажалост, има оних који заувек остају са овим болом, живећи са белегом туге.

Ако вас се ова тема тиче, ако сада много патите због поступака недостојних људи према вама, онда ће вам помоћи суров цитат Карла Густава Јунга: "Ја сам оно што сам себи урадио, а не оно што ми се догодило."

То вам враћа одговорност за оно што вам се дешава и помаже вам да не постанете жртва. У вези са поменутом истином су и ова 4 савета која ће вам помоћи да се извучете из лошег пријатељства неповређени.

1. Људи имају моћ над вама само у оној мери у којој им је дате

Ако одлучите да је то фатална особа, да вам је уништила живот, да вам је одузела срећу, нека буде тако. Али можете дефинисати и било коју другу улогу за недостојну особу: привременог сапутника, лошег учитеља, незрелог колегу и тако даље. Не драматизујте, не демонизујте и не дозволите себи да прецените значај ове особе и њеног поступка у вашој судбини.

2. Свако ко себе цени и поштује неће себи дозволити да остане у улози жртве

Чак и ако вас је неко привремено, подмуклим методама, натерао у улогу жртве и нанео вам штету, то уопште не значи да је то сада ваша главна инкарнација у животу. Подсећајте се све чешће шта желите, шта можете и понашајте се у складу са својим приоритетима.

3. Ви сами тумачите све што се дешава у вашем животу.

Ово је такође део ваше одговорности. Сами сте одговорни - требало би да се на то чешће подсећате. Како одлучите, тако ће и бити, ово је резултат који ћете добити.

4. Време је да се сакупите из пепела и фрагмената.

Ако дуго пливате у негативности, ако растете моћ преступника у својим очима, онда нећете моћи да достигнете други ниво. Али Јунгова фраза вам само помаже да се саберете, осетите своју снагу и кренете напред, не осврћући се више на недостојне ликове у свом животу. Они припадају било где, али не и вашем животу.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas