Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једанаест ствари које треба да знате о ИНТРОВЕРТИМА: Најчешћи митови и заблуде о овом типу личности

Многе предрасуде се везују за људе који су ненаметљиви и тихи

1690463888_shutterstock_1436849621.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Интроверти су појединци који више воле мирно и тихо окружење него бучна места са великим бројем различитих људи. Са све више људи који се идентификују као интроверти, помало је чудно да постоји толико заблуда о томе какви су они заиста. Иако црпе енергију из унутрашњег света, то не значи да не воле да проводе време са драгим људима или да имају ниско самопоштовање.

У наставку погледајте које су најчешће заблуде о интровертима:

1. Тихо не значи стидљиво

Интроверти више воле да размишљају пре него што говоре. Дакле, следећи пут када приметите некога ко је тих и резервисан, немојте претпостављати да је стидљив или да се плаши да разговара са другима.

2. Нису љути или депресивни

Када се интроверт осећа преоптерећеним превише дружења, често им је потребно мало времена за тишину и самоћу да се напуне. Нажалост, људи понекад погрешно тумаче ову жељу за самоћом као негативну емоцију, као што су бес, депресија, мрзовољност или анксиозност.

3. Забављају се

У многим случајевима, интроверти у просторији су задовољни само седећи и посматрајући, упијајући све занимљиве призоре, звукове и разговоре. Они су радознали и желе да науче више о свету и људима око себе – то је за њих забавна активност.

4. Нису непристојни

Пре него што њихову почетну резерву протумачите као грубост, важно је да схватите да интроверт једноставно треба да вас боље упозна пре него што буде спреман да се отвори.

5. Интроверти нису чудни

Према неким проценама, чак половина популације идентификује се као интровертна. Само на основу ових бројева, интровертност свакако није нешто чудно, необично или чак ексцентрично. Интроверти се понекад неправедно категоришу као чудни.

6. Не желе да буду сами све време

Иако интроверти можда морају да буду сами барем на кратко сваки дан да би повратили енергију, то свакако не значи да желе да буду сами све време. Интроверти уживају у дружењу са људима које добро познају.

7. Нису агорафобични

Само зато што су интроверти тихи и уживају у периодима самоће, не значи да имају агорафобију (страх од отвореног простора). Свакако, неки појединци су и интровертни и агорафобични, али једно није показатељ другог.

8. Интроверти немају ниско самопоштовање

Још једна уобичајена заблуда о интровертима је да су тихи и резервисани јер имају ниско самопоштовање или недостатак самопоуздања . Ово може бити посебно проблематично за интровертну децу коју одрасли стално гурају у веће групе друге деце јер мисле да је дружење начин да се 'поправи' дете које су окарактерисали као повучено и стидљиво.

9. Интроверти не мрзе људе

Људи који су интровертирани нису мизантропи. У ствари, интроверти су обично веома заинтересовани за људе; једноставно се осећају исцрпљено од много разговора и дружења, посебно од много онога што сматрају непотребним разговором.

10. Интроверте не треба 'поправљати'

Интроверте не треба растављати и трансформисати у екстроверте.

11. Непристојно је некоме често говорити: 'превише си тих'

Рећи интроверту да 'превише ћути' је слично као рећи екстроверту да 'никад не ћути'. То је непотребно непристојно и долази са импликацијама да нешто није у реду са појединцем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas