Добра јутарња кафа је пола успешног дана!
Ако желимо да нам дан буде успешан, онда га морамо започети шољицом добре кафе. За ово је кључна њена права припрема, односно примена неколико једноставних трикова које су открили мајстори свог заната.
Прочитајте још: Тања Савић коначно је вратила децу у Србију, а овај најемотивнији тренутак промакао је свима (ВИДЕО)
Иако многи од нас размишљамо како ћемо ујутру што брже и што једноставније направити кафу сипајући врелу воду из кувала и направити шалицу кафе што је брже могуће, поступак би заправо требао бити промишљен. Две најчешће погрешке код кувања кафе су коришћење кипуће воде и то што људи не прате упутства за припрему кафе.
Прочитајте још: Све што треба да знате о вантелесној оплодњи: Процес, нуспојаве и цена! (ВИДЕО)
Вода са чесме разликује се свуда, али ако живите у подручју воде са пуно минерала, препоручује се употреба филтра за воду. Боље је не употребљавати кипућу воду јер ће она спржити талог кафе. Најбоље је причекати један минут након што кувало заврши са греањем воде.
Савршена мера кафе
Уз то, требало би да пронађете савршени однос кафе и воде и ту количину користити сваки дан. На пример, добар рецепт за кафу јесте 70 грама кафе на један литар воде. Воду прелијте преко млевених зрна кафе, помешајте након 30 секунди и након четири минута можете пити кафу.
Прочитајте још: МЕД ОД МАСЛАЧКА: Прочишћава крв и помаже у лечењу јетре! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Важно је и где држите своју кафу. Кафу би увек требало држати у чврсто затвореној чинији што даље од фрижидера. Врло је деликатна намирница и требало би да избегавате присуство кисеоника, влаге или мирисе друге хране.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ