Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

7 лажи које људи обично говоре себи: Спречавају нас да будемо у потпуности срећни

Ако кажете да никада нисте лагали себе, онда не говорите истину. Вероватно сте годинама веровали у неке лажне ствари о себи.

1719220439_shutterstock_2106172127.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

То може бити лаж о вашем самопоштовању или пак преувеличавање сопствених вредности. А свака лаж би вас могла коштати среће. Лажи које сами себи говоримо могу бити мале или огромне. У сваком случају, ни проналажење истине није увек лако. Да бисмо постали бољи људи, морамо се суочити са погрешном перцепцијом самих себе.

Ево уобичајених лажи које људи сами себи говоре, а које им на крају стоје на путу.

1. Кад бих могао само ___, био бих срећан.

Попуните празну линију. Шта сте себи рекли да морате да постигнете пре него што будете срећни? Да будете у браку? Да добијете бољи посао? Шта год да кажете себи да морате да урадите, то вас неће задовољити. Људи су ретко задовољни. Прелазимо са једног достигнућа на друго, мислећи да можемо да задовољимо ову бескрајну жељу, али то не чинимо. Уместо тога, можда би требало да вежбамо да будемо срећни у садашњости.

2. Не жалим ни за чим.

Чак и када сте поносни и кажете да не жалите, дубоко у себи знате да то није истина. И кајати се за стварима из прошлости није исто што и жалити где сте сада у животу. Зашто је ова лаж штетна? Ако никада не пожалите ни за чим, нећете моћи да растете из својих грешака. И од тренутка без жаљења, дајете себи дозволу да не марите за оно што радите или говорите.

3. Немам времена ни за шта.

Једно од најчешћих ограничења које себи постављамо јесте време. Никада немамо времена да посетимо пријатеље, никада немамо времена да радимо на пројектима, а чини се да никада немамо времена ни да одемо на одмор. Иако можете свима рећи да немате времена, то је такође једна од лажи коју људи сами себи говоре. Ако желите нешто да постигнете, наћи ћете времена. Ваши снови нису недостижни, а уколико мислите да јесу, дефинитивно нисте срећни.

4. Никад немам среће.

Једна од уобичајених лажи које људи сами себи говоре јесте да немају среће. У ствари, нисте ни срећник ни несрећник. На пример, у лутрији, добитници се рађају захваљујући статистици и случају. Велике су шансе да нећете добити ако играте на лутрији. Тако да је глупо рећи да немате среће када нешто не освојите. Да, ви сте јединствени, али сте јединствени као и сви други када је у питању ствар која се зове "срећа". Ако свој живот заснивате на срећи коју мислите да имате, живот ће вас разочарати.

5. Никад нисам имао прилику да живим.

Видите, то једноставно није истина. Иако је ваш живот можда био трауматичан, није све било лоше. Постојао је неко на вашем путу ко вам је дао шансу да будете бољи, да постигнете више и да оздравите. Таквих, наравно, није било много, али сигурно је постојала бар једна прилика. Имали сте шансу за живот и још увек је имате. Изговарање ових лажи само ће погоршати вашу негативност. А ако не добијете више шансе, можда негде грешите.

6. Не могу да живим без ___.

Још једном попуните ову празнину. Без кога или без чега мислите да не можете да живите? Сада реците, да ли стварно мислите да би се ваш живот завршио ако би ова особа или ствар нестала? Не, неће.
Да ли сте уложили превише енергије у друге, до тачке опсесије и зависности? Ако то радите годинама, можда ћете се осећати као да бисте умрли без њих.
Ево истине: не постоји нико и ништа ко би могао или што би могло да контролише ваш живот до те мере. Снагом здравог размишљања можете победити било шта или било кога.

7. Ја сам оно што јесам.

Иако то може звучати као самопоуздање, будите мудрији. Постоји разлика између самопоуздања и тврдоглавости. Рећи: "Ја сам оно што јесам“ или "То сам што сам" показује да нисте вољни да се мењате или побољшавате. То значи рећи "да" одлагању, кашњењу и лошем карактеру. А ово су само неки од изговора за лоше понашање. Као што видите, лажи које људи сами себи говоре понекад могу да се маскирају као особина личности.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas