Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

10 НАВИКА МИЛИЈАРДЕРА: Пут до богатства почиње у цик зоре

Иако њихов животни пут делује компликовано, већина успешних људи има 10 једноставних навика које су им помогле да дођу до богатства.

1726564401_bbca428cced13fb97b61110c134c0e420b70d270.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

До великог богатства и великих циљева стиже се малим, али свакодневним корацима. То је формула - нема друге. Не постоји ништа споредно или безначајно. На пример, неколико малих свакодневних навика заједничко је за људе који имају милијарде - од Ингвара Кампрада, оснивач чувене компаније ИКЕА, до Илона Маска, контроверзног милијардера.

Они доказују да пут до великог циља почиње од малих навика:

1. Устају рано

Истраживач Т. Цорлеј приметио је да 44% милионера устаје из кревета у пет-шест ујутру, чак и на слободан дан.
Међу сиромашнима, само 4% то ради.

2 Имају обилан, али здрав доручак

Џек Дорси, оснивач Твитера, једе 2 кувана јајета са соја сосом, Џеф Безос једе хоботницу са кромпиром и пошираним јајима, а Ричард Бренсон једе воћну салату и мусли.

3 Дан почињу тако што праве листу обавеза

Планирају сваки минут свог времена. Управо је то урадио Стив Џобс.

4. Не гледају ТВ или забавне видео-снимке на интернету

Уместо тога, читају књиге, шетају се, иду на тренинге или комуницирају са вољеним особама. Милионер Герет Ги каже да успешна особа има три хобија: за приход, за здравље и за креативност.

5. Уче, уче, уче

Уче стране језике, уче знаковни језик, похађају курсеве јавног говора, развијају вештине успешне комуникације и раде на харизми. Живописни примери су Стив Џобс и Илон Маск.

6. Купују основну одећу и не јуре за модерним стварима

А неки чак и целе године носе иста одела! И Марк Закерберг и покојни Стив Џобс следе ово правило. Милијардери признају да им бирање одеће и додатака краде превише драгоценог времена.

7. Труде се да чешће путују бициклом или пешке

Бил де Бласио, бивши градоначелник Њујорка, није видео ништа лоше у вожњи подземном железницом.

8. Придржавају се разумних уштеда

Ингвар Кампрад, оснивач чувене компаније ИКЕА, чак је аутобусом ишао да прими престижну награду. Није оклевао да купује ствари на бувљацима и распродајама, а није видео ништа страшно да лети економском класом.

9. Баве се спортом најмање 30 минута дневно

Дакле, страст Била Гејтса је тенис.

10. Завршавају тежак дан дубоком медитацијом

Опра Винфри каже да медитација побољшава расположење, даје нове креативне идеје и омогућава да се заиста опустите.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas