· · Коментари: 0
ДЕЦА

Постоје ТРИ кључне реченице које треба да кажете детету да би постало ГЕНИЈЕ

Да би израсло у генија, родитељи морају да се баве дететом од рођења, развијајући му прво десну страну мозга, па постепено уводећи игре за развој леве - гласи метод чувеног јапанског професора

Depositphotos_183995380_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Метод јапанског професора Макота Шичиде има успешну примену у више од десет земаља света. Пробајте да искористите неке од савета, јер могу много да помогну у развоју детета.

Прочитајте још: Исланд је нашао начин да смањи наркоманију код тинејџера за 40 ОДСТО, може ли Србија да препише МОДЕЛ?

Родитељима се препоручује да са децом почну да раде код куће што пре и то кроз следеће форме:

Песмица

Важно је да се детету посвети време за развијање ума увек у исто доба дана и то тако што се почне са омиљеном песмом. Јапанац саветује да је певате док држите малишана у крилу, окренутог ка вама, док у позадини све време свира нека лагана музика.

Развијајте код детета интуицију погађањем

Потребно је да дете научи да правилно дише, тако што вежба како да одува папирнату пчелицу или лептирића. После неког времена може почети да дува "у празно".

Вежба "енергетска кугла"

Претварајте се да између дланова имате куглу коју обликујете као грудву снега, па је, тако замишљену, баците. Поновите то и правите се да пијете енергију из руку.

Тренирајте машту
Тренирајте његову машту, сањарите са њим, причајући му бајку коју ће он да доврши, да доцрта боју неког призора или име неке особе из те приче.

Сугестија

Са осмехом на лицу детету тихо говорите: "Ти си посебан", "Ти волиш", "Можеш све".

На крају учења певајте омиљену песму

Телепатија

Седите близу детета и замислите неки облик и боју, затим му кажите "Замишљам један круг, које је боје?" Тако се вежба телепатија.

Интуиција

Реците му да погађа у којој руци или испод чега се налази нешто, како бисте му покренули интуитивни нерв.

Гимнастика за очи

Узмите звонце и померајте га горе-доле, лево-десно док звоните, а малишан нека га испрати окицама.

Певање је важно
На крају учења, можете поново да отпевате омиљену песму. Вежбајте укупно 30-40 минута дневно, а остатак времена пустите дете да се игра.

Игра картама

Узмите што више картица са различитим сликама. Показујте детету карте брзо, не дуже од секунде, довољно да изговорите шта је на којој. Ова брзина ће активирати десну страну мозга, а изговарање онога што је на картици укључује и леву, па се оне синхронизују.

Фотографско памћење

У ову сврху су вам потребне слике које се мало разликују једна од друге. На секунд прикажите детету једну од њих, а онда обе и питајте га шта је видео.

Прочитајте још: Ево зашто је добро ако сте СРЕДЊЕ ДЕТЕ у породици

Проучавање бројева, слова и друге активности које стимулишу прерани развој леве стране мозга оставите за узраст од 3-4 године. Научите га да игра игре улога са различитим играчкама, што развија машту која је врло корисна. Сањарите са њим, замишљајући како ћете отићи на море или у зоолошки врт. Користите једноставне реченице да опишете шта ћете радити и шта ћете видети. Научите га да једе и црта са обе руке.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.