Научници откривају да нам уживање у овој посластици може бити још веће
Сладолед је омиљена посластица током врелих летњих дана. Једемо га са посебним ужитком, али како да нам укус буде јачи и интензивнији у седам брзих корака открила је научница др Сара Кемп.
Прочитајте још: КУВАЊЕ лечи депресију: Стручњаци поручују - уз помоћ хране пошаљите ПОРУКУ
1. Прво што треба да урадите је да оставите сладолед на собној температури 15 минута.
2. Загребите сладолед кашичицом тако да количина слаткиша буде на пола кашичице.
3. Затим окрените кашичицу наопако и ставите је у уста да сладолед додирују језик.
4. Померајте сладолед по устима док се мало не растопи и постане кремастији.
Прочитајте још: МУШКАРЦИ су емотивнији од ЖЕНА, али не у љубави!
5. Удахните како би активирали све чулне рецепторе.
6. Задржите сладолед у устима 12 секунди како би осетили максимални укус.
7. Поновите цео поступак са сваким новим залогајем.
Др Сара Кемп истиче да када једемо сладолед тако што кашичицу окренемо наопачке добијемо много јачи укус и то одмах.
Прочитајте још: Пуни сте енергије, дуго спавате и много радите - психолози имају НАЗИВ за вас