Током празничних преједања у апотекама су ових дана најтраженији производи који “лече” или ублажавају горушицу и остале желудачне тегобе.
Али већину таквих проблема, саветују стручњаци, лако је решити и с обичном содом бикарбоном, која се последњих година поновно враћа у моду и све су бројније студије о њеној добробити за нашу околину и здравље.
Код желудачних проблема, мучнине, горушице, надутости, који су најчешће узроковани брзом храном, стресом, неким лековима или пробавним сметњама, сода бикарбона добар је природни лек који помаже да се неутралишу киселине у пробавном систему, а разбија и масне материје у храни како би се она лакше пробавила, без притиска и боли у стомаку.
Прочитајте још: Данима сте у кући, само што не ЕКСЛОДИРАТЕ! Цвекла и још пет домаћих лекова решавају надутост
Довољно је у пола чаше топле воде додати пола кашике соде бикарбоне, промешати, причекати да се отопи и попити, а као још ефикасније мера препоручује се и да се у такву смесу дода и кашика алкохолног или јабуковог сирћета и након неколико минута, кад се смире мехурићи, попије наискап.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ