Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ЖИВЕЋЕ ДОКЛЕ ГОД ГА БУДЕМО ПОМИЊАЛИ": Цане Партибрејкерс испричао анегдоту о Бори Чорби

Његова прича пружа увид у то колико је Бора Ђорђевић био посебан и утицајан на све који су га познавали

1725535094_Foto-Ataimages.rs-A.A.-A.H.jpg
Фото: Атаимагес.рс/ А.А./ А.Х.
Oglas

Цане из легендарне групе Партибрејкерси поделио је своје сећање на Бору Ђорђевића, једног од најважнијих ствараоца рокенрола на нашим просторима у емисији "Уранак" на телевизији К1. Са дубоким поштовањем и носталгијом, Цане је говорио о Бори као о великом песнику и уметнику чија је музика оставила неизбрисив траг у историји роцк музике. 

Његова прича, испричана кроз лична сећања и емотивне рефлексије, пружа увид у то колико је Бора Ђорђевић био посебан и утицајан на све који су га познавали и ценили његов рад.

- Сећам се кад сам имао 15 година. Плоча још није изашла, отишли смо на концерт и били смо у партеру. Познавали смо све песме, јер је Марко Јанковић пуштао у својим емисијама. Атмосфера је била дивна. То је био један од најбољих концерата на којима сам присуствовао, незабораван концерт за два сома - рекао је Цане и испричао своју причу о Бори Ђорђевићу.

- Бора је био велики песник, рокенрол песник, сјајан певач и изванредан човек. Био је сјајан пријатељ и колега, не знам шта бих могао да издвојим. Сви су нешто увек хтели од њега, а он је свима био на услузи. Сећам се једног концерта у Минхену, који је био две године после његове операције. Осам дана после тешке операције, дошао је у Минхен, са свим неким боцама, изашао је на бину и требао је да отпева две или три песме, а певао је скоро два сата. Сви људи који су били тамо, колеге из Ван Гога, Сарса, сви су му аплаудирали. Био је као неки антички јунак, показао је велико јунаштво и изгарање до самога краја, да буде то што јесте.

- Бора је каријотида рокенрола на овим просторима, незаменљив и незабораван певач. Јако сам тужан и баш ћу га се сећати као човека који ће ми недостајати. Сцена се проређује, а са њом одлазе и лепи тренуци. Слушајте Чорбу, читајте његове песме; биће жив докле год га будемо помињали - закључио је Цане у емисији "Уранак" на телевизији К1. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas