Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЖЕСТОКА ХОЛИВУДСКА РОМАНСА: Љубав Хемфрија Богарта и Лорен Бекол је само смрт могла прекинути

Љубавна прича Хемфрија Богарта и Лорен Бекол је једна од ретких холивудских романси која је била тако јака и искрена да ју је само смрт могла прекинути.

1724579976_3572798_loren-bakol0379011110_ls.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Многе холивудске романсе почну на снимањима филмова и преточе се у стварне животе глумаца, али једна од најчувенијих правих љубави сигурно је она коју су имали Хемфри Богарт и Лорен Бекол.

Она је имала 19 година када је упознала Богарта, који је тада био осведочена холивудска звезда и имао је 25 година више од ње. Како је Лорен признала у својим мемоарима из 1978. године, нису севале муње када га је први пут угледала.

То је било 1943. године, а пар је глумио у филму "Имати и немати". Беколова је била нервозна због продукције филма и окренула се Богарту ради подршке. Првог дана снимања, дрхтала је, па јој је рекао да сагне браду да то сакрије, а њега да погледа усправно, а тај поглед је постао њен заштитни знак.

Глумци су ускоро постали пријатељи, а веза међу њима се развијала. Како су говорили, то је један од оних случајева где људи око њих сведоче заљубљивању двоје људи, глумца и глумице у овом случају.

Њихова хемија је толико била јака да је оригиналан план да се Богартов лик заљубљује у другу жену одбачен, па се заљубио у Лоренин лик.

"Хемија... Не можете победити хемију," рекла је Лорен Бакол, 2007. године .

Три недеље након што су почели са снимањем, пар се први пут пољубио у њеној гардероби, а он ју је потом питао за број телефона, који му је она исписала на полеђини бележнице.

Ипак, имали су проблем: Богартову жену.

То је био његов трећи брак, с глумицом Мејо Метот, али нису били срећни заједно; напротив, Мејо га је убола ножем у бесу, а имали су велике свађе и проблеме, посебно оне с алкохолом који је конзумирала.

То сигурно није привукло Лорен, али није могла да се одвоји од Хемфрија, па су започели тајна виђања: у колима, голф клубу, а крили су се пажљиво. Ипак, када је снимање филма било готово, то је значило да се и они растају.

"Знам шта значи кад кажу да је рећи збогом мала смрт," написао је Богарт својој тадашњој љубавници након што су се растали.

"Зато што, кад сам последњи пут одшетао од тебе, и видео те, душо, да тамо стојиш - помало сам умро," додао је.

У наредним месецима, он се вратио свом браку, али се поново спојио с Лорен на снимању новог филма. Прво је хтео да остане веран жени, с којом је, донекле, решио своје проблеме, а Лорен је испрва то поштовала.

Њихова хемија је била толико јака да су поново обновили романсу и на крају је он оставио супругу. Развео се 1945. године, годину дана након што се завршило снимање филма "Имати и немати", а 11 дана касније венчао се с Лорен на малој церемонији у Охају.

Када је прилазила олтару, рекао јој је здраво, драга, а плакао је док су размењивали завете. Како је сама Лорен рекла, Богарт је оклевао да се ожени њоме, али она га је форсирала на то.

"Рекао ми је на почетку још: Волим те, али ако желиш каријеру, све ћу учинити да ти помогнем, али те нећу оженити. Хтео је жену која ће бити с њим и то сам и ја желела и желела сам децу. Он није имао дете. Зато сам била Госпођица Упорна. Али волела сам да будем његова жена, зато што сам волела њега," рекла је Лорен у интервјуу за Венити фер.

1949. године добили су првог сина ког су назвали Стивен, који је добио име по његовом лику у "Имати и немати", а 1952. године добили су ћерку Лесли. Сви су чекали да виде шта ће се сада десити с њима, јер то је био Богартов четврти брак, а они су били холивудске звезде.

Многи су мислили да неће трајати, да ће Лорен хтети боље улоге, да неће бити само Богартова жена. Она и јесте много тога пропустила у каријерном смислу, па се за 11 година брака фокусирала на њихову децу и брак. Како је говорила, било је вредно свега.

"Да сам имала само каријеру, пропустила бих и Богија и децу и смисао живота," рекла је 2005. године Гардијану.

Њихови срећни дани нису дуже трајали јер је Богарту 1956. године дијагностикован карцином једњака. Умро је мање од годину дана касније, а Лорен је остала удовица са 32 године.

Имала је доста романси у наредним деценијама, али ниједна се није одржала. Преминула је 2014. године, са 89 година.

"Нико није написао бољу љубавну причу од оне коју смо ми живели," рекла је она.

(Глоссy)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas