Френк Синатра "Sultan of Swoon" (султан женске несвестице) и његове песме које су постале стандарди по којима цупкају стопала на свим меридијаима славан је не само по баршунастом гласу и осмеху. Да обожавао је квалитетну храну. Песме, "Fly Me To The Moon", "New York, New York", I"ve Got You Under My Skin", "Come Fly With Me", "Strangers In The Night", "I Love You Baby", "My Way"настајале су увек после добрих оброка.
"Султан" је познат по својој љубави према италијанској кухињи, а посебно је ценио јела која су му пружала осећај удобности и задовољства. Љубав према храни била је одраз његовог италијанског порекла и животног стила који је уживао. Иако не постоје директне изјаве самог Синатре, омиљено јело легендарног Франка било је специјалитет ресторана Patsy"s : артичоке по рецепту Patsy Scognamillo, познате као "Carciofi alla Romana". Он то никада није порекао.
Артичоке по рецепту Patsy Scognamillo:
Састојци:
4 велике артичоке
2 шоље пилећег бујона
1 шоља свежег першуна, ситно исецканог
8 ченова белог лука, ситно исецканог
1 шоља презли
1 шоља свеже ренданог пармезана
Со
свеже млевени црни бибер
1/4 шоље маслиновог уља
1/4 шоље свеже исцеђеног лимуновог сока
Припрема:
Артичокама одсеците врхове и стабљике, па их очистите од спољних тврдих листова. У великој шерпи загрејте пилећи бујон до кључања. У међувремену, у малој чинији помешајте першун, бели лук, презле, пармезан, со и бибер. Напуните артичоке мешавином зачина и презли. Ставите артичоке у бујон, смањите ватру и кувајте поклопљено око 45 минута. Извадите артичоке из бујона и прелијте их мешавином маслиновог уља и лимуновог сока.
Ово јело можете сервирати топло или хладно, као предјело или главно јело. Уживајте у припреми и дегустацији овог класичног јела које је освојило срце једне од највећих музичких икона.