Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Ту ноћ нисам спавала, мислила сам да не постоји успешнији човек од мене": Драгана Катић о позиву који се не заборављла

Драгана Катић је деценијама једно од најуспешнијих телевизијских лица

1708684305_kopriva_06112023_0045.JPG
Фото: АТА имагес
Oglas

Једна од најлепших и најпознатијих водитељки на нашим просторима, Драгана Катић, део је јавне сцене деценијама и поносна је на чињеницу да је каријеру градила у златно време телевизије, а сад се присетила својих почетака и прве насловне стране на којој је завршила.

Она је истакла да је позив за прво сликање за насловницу престижног часописа толико обрадовао да од узбуђења није могла да заспи.

- Ту ноћ нисам спавала, то је био мој сан, посебно што је тада прво била у питању насловна страна телевизијског додатка ‘Политике експрес’. Када је уследио позив за насловну страну ‘ТВ ревије’, која је у то време у Југославији заиста био часопис број један који се бави познатим личностима из свих сфера јавног живота, ја сам мислила да не постоји успешнији човек од мене. Значи да сам ја у том тренутку најуспешнија и да ће седам дана, колико траје ‘ТВ ревија’, цела Југославија, сви у фризерским салонима, у својим домовима гледати у моју фацу и ја морам признати да сам ту своју насловну страну и ја целе недеље гледала. Где год сам ишла, ја сам стављала, па одаљавала, па приближавала. То је стварно баш био доживљај и непоновљив осећај, то сада већ не може да се деси – испричала је Драгана за Гранд.

Драгана се први пут појавила на телевизији Београд и тада је водила чувену „Недељно поподне“ која је имала милионску гледаност широм бивше државе и успела је сама да се избори за своје место на јавном сервису.

- Ја сам морала да прођем неке филтере, не бих сада поредила да ли је било теже или лакше, били су другачији критеријуми. Били су неки критеријуми које сам ја морала да прођем, да бих могла да радим ово што радим. Имала сам ту срећу да када сам конкурисала на телевизији Београд тада су радили сами доајени, не само Београда, него са простора читаве Југославије – рекла је она у емисији „Није лако бити ја“ и присетила се почетака:

- Тада сам задовољила њихове кријеријуме, нисам задовољила у смислу да сам већ била готов производ, него тако да сам била материјал који може да се бруси и са којим може да се ради. Ја сам заиста све њихове сугестије прихватила и тако сам радила. Данас то изгледа као мало лакше, међутим само се променио стил рада.

Водителљка је истакла да је на почетку њене каријере било подметања и тешких момената, али су јој колеге помогле да схвати шта се заправо дешава.

- Ја сам се сусретала са тим, није да нисам, али сам имала такву врсту подршке да сам ја у том тренутку бирала подршку, а не онога ко је хтео да ми сече крила. Та подршка ми је објаснила на који начин морам да очврснем када се појави тако неко ко жели да ми сасече крила. Ја сам имала неке ситуације којима моје године нису дозреле. У мом карактеру нема лукавости, чак и сад мислим да нема мудрости, лукавости, перфидности, то је постоји у мом карактеру, а ја то нисам умела да препознам. Али су постојали сјајни људи који су могли да ме одведу на страну и да ми објасне каква је то ситуација и како да из ње изађем. Многе ноћи сам проплакала, тешко сам подносила и питала сам зашто се то дешава и зашто ми је неко подметнуо ногу када том неком не сметам – закључила је Драгана.

(Гранд)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas