Певачица Вики Миљковић празничне дане воли да проводи код куће и у кругу породице
У дому певачице Вики Миљковић се поштују обичаји, а сада ће, као и свака домаћица у Србији, традиционално припремати ускшња јаја, као и ускршњу трпшезу у недељу-
- Од кад знам за себе, још од кад сам била дете било је тако и ја сада тако учим моје дете и надам се да ће и они наставити ту породичну традицију. Иначе, ја сам неко ко много воли и поштује традицију и обичаје. То држим и код нас у кући, али волим да се распитам за туђе и да знам како је - са осмехом је рекла Вики за Гранд.
Певачица је објаснила да највише воли црвена јаја, али интересантно јој је и да експериментише:
- Донела сам неке боје из иностстранства јер ја то волим да испробам, али највише волим да фарбам црвена јаја, то прво. И оно што је јако здраво је луковина, љуспице лука се потопе у топлу воду и стоје целу ноћ, та јаја су ми најслађа и то је нешто што је обавезно. Наравно, волим да има и других боја, поготово оних светлијих. Некада сам цртала и писала, стављала травчице, а можда ћу и сад - открила је Виолета за пменуте медије.
Вики и њена породица посте цео пост, а како је са југа Србије који је позант по укусној храни, певачица припрема богату трпезу за недељу.
- Ми постимо цео пост и онда једва чекамо и радујемо се Ускрсу. Имамо та нека традиционална јела која се праве само за Божић или за Ускрс. Ми на југу смо навикли да је предјело као главно јело (смех), више врста сирева, сухомеснато, пите, гибанице, салате, кајмак, сир. Али нам после предјела треба пауза да би наставили даље. Наравно, домаћа супа је ту и ми Нишлије волимо да напунимо паприке, па затим месо, паста. Ма код мене то траје цео дан, од десет ујутру до седам увече - испричала је са широким осмехом.
- Тада немам жене које ми иначе помажу, свако је у својој кући. Ја са задовољством кувам за своју породицу и пријатеље- признала је чланица жирија „Звезда Гранда“.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ