Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"Сви смо се правили да смо стрејт" Док су за њим "луделе" жене, он је волео колегу

Холивудски глумац, лепотан и милионер Рок Хадсон, имао је само 59 година када је преминуо од последица ХИВ-а.

1724400321_3505976_profimedia0145168407-2_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Два месеца пред смрт је откривено да је тешко оболео, али и да је хомосексулац, што је шокирало свет. Заводник који је на великом платну љубио неке од најлепших жена Холивуда, приватно је крио да га привлачи супротан пол.

Након смрти објављена је његова биографија, у којој је за Хадсонову "једину и праву љубав" именован статиста Ли Гарлингтон, који је радио као статиста. Хадсон и Гарлингтон су били у вези три године, на врхунцу глумчеве славе шездесетих година прошлог века. Љубавник холивудске легенде је у једном интервјуу рекао: "Био је пресладак. Обожавао сам га".

"Био је највећа филмска звезда на свету, али кружили су трачеви да је био геј. Тада сам помислио: Хајде да видимо. Стао сам испред његове кућице на паркингу студија, и правио се да читам часопис. Он је изашао и прошао поред мене низ улицу. Погледао је једном иза себе, ка мени. То је било све", присетио се Гарлингтон.

Годину дана касније, након што је Гарлингтон раскинуо са својим дечком, добио је позив једног од Хадсонових пријатеља. Питао је да ли жели да упозна глумца, пише "Пипл".

"Био сам престрашен. Био је баш висок, као чудовиште. Понудио ми је пиво, али ништа се није десило. Буквално. Био сам превише уплашен. Он је рекао: Хајде да будемо заједно. И ето, били смо", открио је Гарлингтон па наставио: "Дошао бих после посла, провео ноћ код њега и одлазио ујутру. Искрадао сам се у 6 ујутро аутомобилом не палећи га, да комшије не би чуле. Мислили смо да смо много паметни".

Хадсон и Гарлингтон ишли су заједно на филмске премијере, али су обојица имали женске партнерке за те прилике.

"Нико ко је био при здравој памети тада то није откривао. То би му сахранило каријеру. Сви смо се правили да смо стрејт. Једном смо срели Пола Њумена и његову жену на премијери. Погледао ме је и насмејао се. Прочитао сам на његовом лицу да можда зна да смо Рок и ја заједно", испричао је Гарлингтон.

Глумац је открио како је Хадсон био природан, опуштен, да је волео путовања... а, након пар година везе, тачније 1965. године, Хадсон и Гарлингтон су раскинули.

"Један од разлога зашто смо раскинули јесте и што је мени била потребна очинска фигура, а он није био довољно јак за то. Рок није био баш јака личност. Он је био нежни џин", испричао је Гарлингтон пре неколико година. Временом су изгубили контакт.

Двадесет година касније, 1985. године, откривено је да Хадсон болује од сиде. Био је прва светски позната особа за коју се знало да болује од ове болести у време највећег страха од епидемије АИДС-а.

"Био сам шокиран. Сида је убила многе тих дана. Звао сам људе који су бринули о њему, желео сам да помогнем, али рекли су ми да је толико болестан да се не би сетио ко сам и да је најбоље да га памтим какав је некада био", сећа се Гарлингтон.

Након смрти Хадсона објављена је његова биографија, у којој је Гарлингтон прочитао да га је глумачка легенда називала својом правом љубављу.

"Сломио сам се и плакао. Рекао је да смо његова мајка и ја једине две особе које је волео. Нисам знао да сам му толико значио", испричао је Гарлингтон.

Директор студија навлачио штитнике за колена кад долази Рок Хадсон

Док је биографија откривала нежне детаље њихове љубави, Холивудом су колале гласине да је "Рок Хадсон био с ким је стигао".

На то га је, наводно, навела Мерилин Монро, која га је саветовала да "загреје постеље" холивудских моћника како би се пробио до врха.

Тако је, наводно и било - Рок Хадсон је постао најпознатији глумац у Холивуду због Едварда Мула, који је био директор Универзал студија педесетих година прошлог века. Био је ожењен, имао троје деце, али и био опчињен Роком Хандсоном, с којим је наводно имао интимне односе.

"Сви су знали да када понесе штитнике за колена, у посету му долази Рок Хадсон", шушкало се по кулоарима.

"Болестан, а треба да је пољуби у уста"

Рок Хадсон је неколико месеци био део екипе серије која је опчинила свет - "Династије". У том периоду је знао већ да је оболео од ХИВ-а, али је крио од свих на сету. Тада је добио сценарио за епизоду у којој треба да пољуби Кристал Карингтон, коју је играла Линда Еванс.

"Морам да пољубим Линду. Шта ц́у дођавола да радим?", наводно је питао свог приватног секретара крајем 1984. године.

Према мемоарима "Рок Хадсон, његова прича", глумац је користио више спрејева и водица за испирање уста пре снимања, а када се сцена завршила, јавио је својој секретарици: "Са пољупцем је готово. Хвала Богу!".

Хадсоново здравствено стање је откривено после неколико месеци, након његовог изненадног колапса у хотелу "Риц" у Паризу.

Пребачен је у америчку болницу у Неуилију, где је први пут објављено да се лечи од рака јетре. Почели су да круже и други извештаји да има сиду и да тражи лечење у Француској. За неколико дана, Хадсонов портпарол потврдио је да глумац пати од синдрома стечене имунодефицијенције, због чега је тада враћен у Сједињене Државе на даље лечење. Био је прва велика јавна личност која је отворено признала своју дијагнозу сиде.

Након објаве, кренули су трачеви да је Хадсон заразио Линду Еванс на сету "Династије", јер ју је љубио у уста. Она је касније говорила да је Рок Хадсон био пажљив према њој, да је видела да покушава да је заштити, али и да су је колеге избегавале, иако су лекари тада изјављивали да нема доказа да сида може да се пренесе пољупцем.

Дијагноза је објављена само неколико месеци пре његове смрти. У октобру 1985. године, његово срце је престало да куца, а медији су увелико писали о болести. Касније, америчка влада је први пут уложила милионе долара на истраживање и лечење ове тешке болести, због чега се Хадсон називао "лицем сиде", због скретања пажње на овај проблем.

Љубавник га тужио после смрти

Након смрти глумца, његов бивши љубавник Марк Кристијан тужио је имање Рока Хадсона и добио преко 20 милиона долара "јер је крио од њега да има ХИВ".

Иако је био негативан на ХИВ, Кристијан је поднео тужбу јер га је глумац "изложио ризику" и добио на суду.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas