Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СКИНУЛА СЕ ГОЛА У "ЖИКИНОЈ ДИНАСТИЈИ", А ОНДА НЕСТАЛА! Ево зашто је глумица Мирјана Николић престала да снима

Глумица Мирјана Николић прославила се 1973. године улогом Радојке у првом српском хорор филму "Лептирица".

1726050448_1001879_dsfadgd_iff.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Рођена је у Београду 19. августа 1949. године, а још је као дете маштала да постане глумица, а та жеља јој се остварила и имала је улоге неких од најзначајнијих филмова домаће кинематографије.

- Хтела сам да будем глумица још у вртићу - признала је она у једном интервјуу.

На улици ју је угледала Соја Јовановић, прва српска позоришна и филмска режисерка. Одмах ју је понудила улогу у њеном филму "Силом отац", где је Мирјана играла Арсину ћерку Зорицу, а исте године је заиграла у мини-серији "Баксуз" поред Зорана Радмиловића.

Освајала је све лепотом и добротом, а колеге су је обожавале.

- Она је моја љубимица. Тако анђеоско и детињасто лице ретко се среће код данашњих девојака. Она тиме импресионира - рекао је својевремено њен колега из филма "Силом отац" Миодраг Петровић Чкаља.

Након студија историје уметности, преоријентисала се и уписала Позоришну академију, а њена лепота и таленат донели су јој много успешних улога. Играла је у "Пуковниковици" Ђорђа Кадијевића, "Није било узалуд", "Кад више нисам био војник"...

Ипак, ништа не може да се упореди са успехом који јој је донела "Лептирица", телевизијски филм у режији Ђорђа Кадијевића, први југословенски хорор филм. Мирјана је и пре емитовања овог остварења најавила да публику чека – неочекивано.

- У филму који је Кадијевић радио према свом сценарију играм насловну улогу лептирице - рекла је тада и додала:

- То је, у ствари, прича о вештицама и људима, пуна страве и ужаса којом обилује цела серија Кадијевићевих телевизијских филмова, чија се премијера ускоро очекује. Ја сам љупка пастирица у коју се сви заљубљују, не знајући шта их после чека. Негде око поноћи претварам се у вештицу: израсту ми зуби, нокти, очи ми закрваве. Тада се ствара атмосфера из "Бала вампира". Ја их давим и они одлазе на гробље, постају вампири.

Мирјана се први пут тотално скинула пред камерама у својој 37. години живота и то за потребе улоге у филму "Друга Жикина династија". 

У тој комедији редитеља Зорана Чалића играла је Мишину љубавницу (Никола Којо), а управо за потребе љубавних сцена са њим морала је скроз да се скине пред камерама.

О овим сценама брујала је цела тадашња Југославија јер поменути филм обилује експлицитним сценама голотиње и секса.

После те улоге добијала је бројне понуде да игра промискуитетне жене на филму што је она категорички одбијала јер више није желела да се обнажује пред камерама.

Последњу улогу одиграла је годину дана после "Друге Жикине династије", тачније 1987. године у филму "Вук Караџић" и тада се повукла из света глуме. 

Мирјана је преминула 23. јуна 2012. године у Београду у својој 62. години живота. 

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas