Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРАВА ИСТИНА О ПОРЕКЛУ РАДЕТА ШЕРБЕДЖИЈЕ: Глумац се не стиди своје националности - коначно открио да ли је Србин или Хрват

Његово порекло је дуго била велика мистерија све док легандарни Драган Николић није открио шта се крије по среди, након чега је Шербеџија отворено говорио на ту тему.

1721118354_Foto-Ataimages.rs-Shutterstock.jpg
Фото: Атаимагес.рс, Схуттерстоцк
Oglas

Глумац и музичар Раде Шербеџија освојио је срца публике у земљама бивше Југославије, али и преко океана. О његовом таленту су исписане странице, а о животу се и не зна тако много.

И његово порекло је дуго била велика мистерија све док легандарни Драган Николић није открио шта се крије по среди, након чега је Шербеџија отворено говорио на ту тему.

Холивудска каријера

За Шербеџијину холивудску каријеру све заслуге припадају славној енглеској глумици Ванеси Редгрејв. Она му је отворила врата те творнице снова, а касније је кумовала његовој деци.

Поред холивудске каријере, Шербеџија успешно гради и домаћу каријеру, кроз коју је стекао пријатеље попут легендарних имена, Зорана Радмиловића и Драгана Николића.

Легендарни глумци

Једном приликом Раде Шербеџија се присетио дружења са Зораном Радмиловићем и заблуде о његовом пореклу коју је легендарни глумац дуго гајио.

- Говорио ми је често - где си, мој Хрват, како си, мој Хрват, шта ћемо ти и ја, мој Хрват… И тако сваки пут кад бисмо се срели, Хрват, Хрват, Хрват…- започео је Шербеџија па наставио:

- Једном приликом, у пола ноћи, каже му Гага Николић: “Па човече, што ти Радета називаш Хрватом стално, кад је он Србин?

Радмиловић му одговори: “Не лупетај глупости, коњино једна. Откуд Раде да буде Србин? Погледај како га лепо и господски изгледа. Културан човек из Загреба. Није бараба као ти…”

Каже тада Гага Николић Шербеџији: “Хајде Рашо (тако га је звао), кажи му шта си, леба ти…”

И Шербеџија потврди да су му отац и мајка Срби. Радмиловић се закочио у покрету. Као да се нешто бескрајно трагично у том тренутку догодило.

“И деда му је Србин и баба му је Српкиња”, наставља Драган Николић, уз кикот.

“Отац и мајка су ти Срби?”, упита Радмиловић Шербеџију.

“Да”, одговори Раде.

“Мајка и отац су ти Срби?”, понови питање Радмиловић на свој карактеристичан начин. “Лажеш! Закуни се у Миру Бањац!”

“Кунем се у Миру Бањац”, одговори му Раде.

Радмиловић је био напет, као да се ради о животу и смрти. Нису били сигурни, да ли се шегачи или је заиста ствар схватио тако озбиљно. Испио је часу на екс и уздахнуо

“У мајку му, где сад да нађем свог Хрвата?”

О пореклу

Занимљиво је и његово презиме, које изазива бројне полемике. Ипак, Раде тврди да је за време једног боравка у Грузији сазнао да у јужном делу те државе свака трећа породица носи презиме Шербеџија.

О свом пореклу Раде Шербеџија је гостујући у једној емсији на К1 телевизији рекао:

- Ја сам Крајишник, ја сам човек, ја сам Србин из Хрватске, то је моје најтачније обележје, али на трагу, наравно, Николе Тесле, који се поносио својим српским родом и својом хрватском домовином. Ја сам рођен у Хрватској, то је моје најближе обележје менталитета, тамо сам завршио школе, тамо сам почео да се бавим уметношћу и свиме - рекао је Шербеџија.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas