Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Почиње суђење Алеку Болдвину: Глумац оптужен за убиство

Болдвину ће се судити за смтроносни пуцањ на сниматељку Халину Хачинс 2021 током снимања вестерна Руст

1720524489_profimedia-0888325987.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Хачинс је преминула када је испаљен прави метак из реплике револвера Колт .45 са којим је Болдвин вежбао. На сету је рањен и режисер Џоел Соуза.

Ако буде проглашен кривим, Болдвину прети казна до 18 месеци затвора. Глумац се изјаснио да није крив и рекао да није знао да је у пиштољу био прави метак.

Шта се дешава данас?

Данас се бира 12 поротника за представљање доказа. Очекује се да ће процес избора пороте трајати цео дан, а уводне речи тужилаштва и одбране почеће сутра. Међутим, ако се избор пороте брзо заврши, постоји могућност да ће изношење исказа бити померено за данас.

Шта поротници морају да одлуче?

Тужиоци имају две могућности да докажу оптужбу. Један се заснива на немарној употреби ватреног оружја, а други на доказивању основане сумње да је Болдвин потпуно занемарио безбедност других.

Остали оптужени

Оружарка Гутијерез је тренутно у жалбеном поступку. У време инцидента имала је 24 године. Након што је осуђена, рекла је да је покушала да да све од себе на снимању упркос томе што није имала "довољно времена, ресурса и особља".

Холс, који је радио на филмовима као што је "Тхе Матриx Релоадед", изјаснио се кривим за несмотрено коришћење смртоносног оружја. Добио је условну казну од шест месеци.

Ко су сведоци?

На сету је на дан снимања било 12 људи. На листи сведока су и бројни полицијски и ФБИ истражитељи и стручњаци за ватрено оружје који су прегледали пиштољ. Гутијерез је наведена као потенцијални сведок на листи тужилаштва, иако су њени адвокати рекли да не жели да се инкриминише јер се тренутно жали на пресуду.

Редитељ и сценариста Руста Џоел Соуза, који је рањен у пуцњави, такође је наведен као сведок оптужбе. Као потенцијални сведок одбране наведен је помоћник директора Холс. Болдвин још није именован као сведок, па се још увек не зна да ли ће сведочити.

Болдвинови адвокати

Глумца представљају Лук Никас и Алекс Спиро, дипломирани правници са Харварда и партнери у њујоршкој канцеларији Куинн, Емануел, Уркухарт & Сулливан, која је једна од највећих светских адвокатских канцеларија. На листи клијената адвоката Спира били су Илон Маск и Џеј Зи.

Дизајнерка реквизита за оружје, Хана Гутијерез, и помоћник режисера и координатор за безбедност, Дејв Холс, такође су оптужени у случају. Радница на реквизити, Хана Гутијерез-Рид, која је напунила пиштољ пре него што је глумац пуцао и убио сниматеља на сету, проглашена је кривом за убиство из нехата. Суђено јој је зато што је наводно донела прави Колт .45 на снимање вестерна.

(Б92/ Индеx.хр)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas