Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЛАТА КЕЈТ МИДЛТОН: Да ли принцеза од Велса добија новац за фантастичан посао који обавља?

Од марта 2023. до марта 2024. године, њихово војводство је зарадило око 23.6 милиона фунти, што је више од 30 милиона долара.

1729324059_Foto-Profimedia-Shutterstock-Kejt-Midlton.jpg
Фото: Схуттерсток, Профимедиа
Oglas

Многи сматрају да је Кејт Мидлтон ревитализовала краљевску породицу, баш онако како је то својевремено учинила њена свекрва Лејди Дајана. Донела јој је нову популарност, али и веру да ће лоза наставити и монархија опстати.

Од марта 2023. до марта 2024. године, њихово војводство је зарадило око 23.6 милиона фунти, што је више од 30 милиона долара. Дакле, иако Кејт Мидлтон и принц Вилијам не примају стварне плате за своје краљевске улоге, војводство Корнвол плаћа све њихове трошкове. Тако да, као принц од Велса, Вилијам може да овај новац користи за финансирање "јавних, добротворних и приватних активности" као и своје породице.

Док се вредност имовине, како покретне, тако и непокретне, остаје непознаница за јавност, процењује се да је Кејт "тешка" око 10 милиона долара, а њен муж Вилијам чак 100 милиона.

Војводство Корнвол основао је краљ Едвард ИИИ 1337. године, а оно укључује земљиште, фарме и друге ресурсе у Енглеској и Велсу. На званичној веб страници војводства пише:

"Повеља је одредила да сваки будући војвода од Корнвола буде најстарији преживели син монарха и наследник престола."

Тако се приходи из имања исплаћују принцу од Велса, војводи од Корнвола. Данас је то принц Вилијам.

Према званичној веб страници војводства: "Војводство се састоји од око 52.449 хектара земље у 20 округа, већином у југозападној Енглеској. Главна активност војводства је одрживо комерцијално управљање земљом и некретнинама. Војводство такође има финансијски инвестициони портфолио."

Чланови краљевске породице имају различита задужења, обавезе да се појављују у јавности и патрони су различитих добротворних удружења, спортских организација и друштвених заједница.

Највреднија прошле године је била принцеза Ана, сестра краља Чарлса, која је имала 457 ангажмана за кућу Виндзор у 365 дана. Краљ Чарлс био је одмах иза своје сестре са 425.

Принц Вилијам и Кејт Мидлтон су провели мање дана као "радни чланови" краљевске породице. Док је трећи на листи био је принц Едвард (297), а затим Камила Паркер Боулс (233), па Софи, војвоткиња од Единбурга (219) и принц Ричард (172), принц Вилијам је имао 172 наступа, а Кејт Мидлтон 128.

Као најпопуларнији краљевски пар, вероватно ће имати много прилика да се више фокусирају на свој рад, а сада су приоритет њихово троје деце принц Џорџ, принцеза Шарлот и принц Луј. За Кејт Мидлтон је ове године примарна била борба с карциномом, а принц Вилијам је такође смањио своје јавне наступе како би подржао своју супругу.

Подсетимо, Кејт долази из имућне породице у којој је и сама радила пре удаје за Вилијама. Она је дипломирала историју уметности и бави се аматерски фотографијом. 

(Лепа и Срећна)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas