Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"МОЈЕ ТЕЛО ПОШАЉИТЕ У ЧАЧАК, А СРЦЕ ОСТАВИТЕ У ЉУБЉАНИ": Овако је Бора Чорба говорио прошле године - емотивно обраћање у родном Чачку ће се памтити

Легендарни рокер који је обележио музичку сцену Балкана и једну целу еру, Бора Чорба, преминуо је данас у 72. години.

1725433243_3971dc8b41fb1059fcd8da3461977bf962ec3e94.jpg
Фото: Ата Имагес
Oglas

Бора је умро у болници у Љубљани где су се лекари данима борили за његов живот.

Последњих дана његово здравствено стање и проблем са плућима који је имао су се нагло погоршали, а Бора, нажалост, није издржао.

Бора је у марту прошле године одржао концерт у родном Чачку, а публици се обратио рецитовањем своје аутобиографске песме, „Две гитаре“ .

– Мени стварно није добро,

Болестан сам скроз на скроз,

Биће да сам бостан обро,

Припремите плави воз.

Дани су ми одбројани,

Животни ми прошо век,

У болници у Љубљани

Немају за мене лек.

Не трошите џабе паре,

Нисам тол’ко важан лик,

Укрстите две гитаре,

Нек то буде споменик.

Конзилијум саопштење

Објављује сваки дан,

Да упозна јавно мњење,

Колико сам болестан.

Моје тело пошаљите

У Чачак, у Србију,

У Љубљани оставите

Срце, нека буде ту.

Не трошите џабе паре,

Нисам тол’ко важан лик,

Укрстите две гитаре,

Нек то буде споменик – гласе стихови песме.

Вест о смрти легенде је објавила званична страница групе "Рибља чорба":

- Поштовани пријатељи, са тугом и жалошћу обавештавамо вас да нас је напустио наш пријатељ и брат, Борисав Бора Ђорђевић. Почивај у миру драги наш Боки. Борисав Бора Ђорђевић. 01.11.1952- 04.09.2024 - пише у објави.

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas