Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"НОЋАС СИ МИ ДОШЛА У СНОВЕ": Наша позната глумица се опростила од Раде Ђуричин (ФОТО)

Глумица се огласила на свом Инстаграм профилу и емотивним речима се опростила од Раде

1725458056_rada-dj.jpg
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - вјерарте
Oglas

Глумица Рада Ђуричин преминула је данас у 91. години у Београду. Вест о њеној смрти обишла је регион, а од ње се емотивном проуком опростила Вјера Мујовић.

Њих две су годинама сарађивале заједно, када се и родило велико пријатељство.

- Радицеееееее, тако сам те звала само ја и ти си то волела. Ноћас си ми дошла у снове, да нас припремиш за своје небеске путе. “Ипак ме волиш”, како си се ти шалила са мном, сад да ја поручим теби. Знам да ћеш ме одозго гледати и критиковати. Волим те неизмерно, Радицеееее - написала је глумица у својој објави на Инстаграму уз два емотикона сломљеног срца.

 

Невероватна каријера

Филм Осма врата донео јој је Дебитантску награду на Филмском фестивалу у Пули 1959. године, а Награду за епизодну улогу у филму Парлог добила је на Филмским сусретима у Нишу 1974. И то није ни део њених признања.

Указом Председника Републике Србије, 2018. године, Рада Ђуричин је добила Златну медаљу за заслуге.

Рада Ђуричин је написала и објавила две књиге: Тајна црне руке: дневник једне глумице (1999) и Моје монодраме (2005). Превела је дела О ја сам врло, врло срећна Дариа Фоа и Франка Раме и Исидора Мартина Шермана. Била је новинар-водитељ у Радио Београду.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas