Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"НИСАМ НИ СЛУТИО ДА ЋЕ НАС ТАКО БРЗО НАПУСТИТИ": Мирослав Илић о последњем сусрету с Бором

"Ништа није указивало да ће баш тако брзо да се деси то што се десило"

1725889458_Foto-Ataimages.rs-N.-Skenderija.jpg
Фото: Атаимагес.рс, Н. Скендерија
Oglas

У суботу, у Чачку, Мирослав Илић је испратио свог школског другара и легенду рокенрола старе Југославије, Бору Чорбу. 

- Замоли свог анђела горе да погледа свој дом. Почивај у миру, нека ти је вечна слава - биле су речи које је изговорио естрадни уметник, изражавајући жаљење за губитком великог уметника. 

Мирослав Илић у емисији "Уранак на телевизији К1 изразио је дубоку емотивну бол због губитка Боре Чорбе:

- Емотивно ме је много погодило. Нисам очекивао да ће ме тако дубоко дирнути. Познавао сам Бору још из наших најмлађих гимназијских дана - рекао је Мирослав, а затим је поделио причу која осликава Боре из тог периода:

- Бора је био Чачанин, отац му је био војни службеник, а мајка професорка књижевности у економској школи, док смо ми ишли у гимназију. Отац му је био врло строг. Бора је често долазио у Мрчајевце код моје жене, а у близини је становала једна њихова школска другарица, Душанка. Бора се забављао са једном девојчицом и често је долазио код ње. Оно што је Бору дефинисало су биле те три школске другарице које су га сматрале својом најбољом пријатељицом. Био је умиљат, васпитан и уредан дечко за то време. Једном се пожалио мојој тадашњој девојци, која је постала моја супруга, да никада није био у цркви или манастиру. Она је са родитељима планирала да иде у манастир Вољавча у близини Мрчајеваца, и питала га је зашто никада није био у цркви. Бора је рекао да не зна како да се понаша. Тада је први пут отишао у цркву заједно са својим другарицама и мојим покојним тастом - открива Илић.

Мирослав је истакао колико се осећа срећно и привилеговано што је имао прилику да буде део тог периода:

- Изузетно сам срећан и чак привилегован када се сетим тих времена. Обузима ме осећај узбуђења јер сам имао част да будем у друштву великих бардова као што су Бора Ђорђевић и Ђорђе Балашевић, који су представљали златно доба музике на овим просторима - каже Мирослав.

Славни певач истиче да су Бора и Балашевић били вансеријски таленати:

- Када говоримо о људима попут Боре и Ђорђа, које изузетно поштујем, иако нису из мог народњачког света, они ми нису били само пријатељи, већ ортаци. Нисмо се интензивно дружили, али сваки наш сусрет био је срдачан. Њихова оставштина је за мене непроцењива, а сви други нека ми опросте - додаје Мирослав.

Мирослав је открио и како је изгледао њихов последњи разговор.

- Он већ дуже време је имао проблема са здрављем. Видео сам га пре месец и по дана, на једном приватном весељу. Испричали смо се, ништа ми другачије није изгледао него у протеклих пет година. Ништа није указивало да ће баш тако брзо да се деси то што се десило. Стално је говорио да је супер - рекао је Мирослав у емисији "Уранак" на телевизији К1 и закључио да се осећа заиста привилегован и осећа се поносно што је имао другаре, чија је заоставштина непролазна и незаборавна на овим просторима. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas