Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НИКАД ОШТРИЈИ И ИСКРЕНИЈИ: Ђоле Ђогани о својим колегама

Дјоле рекао шта миси о Милици Павловић и Војажу

1717836868_djole_djogani_08112023_0008.JPG
Пхото:принтсцреен/yоутубе
Oglas

Популарни музичар не даје често интервјуе, али кад год реши да се огласи, он детаљно објасни стање на естради. После 15 година, ускоро издаје нов албум, па смо се у разговору дотакли "кланова" због којих не наступа у Србији, а и те како пуни дискотеке у иностранству.

Корисници друштвених мрежа тврде да су Теа Таировић и Нући ископирали спот за песму "Гљива лудара" који је управо Ђоле режирао, па смо од тога и почели овај разговор.

- Верујте да то нисам гледао, нити ме интересује. Никад нисам желео да јавно причам која је моја песма ископирана. Тренутно избацујем албум који треба да изађе овог лета и не упоређујем се с клинцима, био то Нући, Војаж, Потаж, како год да се зову. Публика све зна. Петнаест песама да избацим, свака ће имати причу. Свака наша песма има ноту доброг, а не "дувамо, дрогирамо се". То није наш фазон. Ми смо познати у историји музике и зна се како радим спотове. Вероватно ће се и наш албум звати "Оригинал", јер никога не копирамо. То су све били креативни спотови, од "Идемо на Марс", "Лето је"... - прича денсер и наставља:

- Чак је и онај мали Цоби урадио обраду моје песме, а није тражио одобрење, али нисам хтео да му забраним. Он у песми каже "У срцу хладно је". Много си нешто променио, мислим се... Суштина, а контекст је исти. Ја сам озбиљан, никога не дирам, а нарочито не нове клинце који нешто раде, а не знају музичку историју - сматра Ђогани.

Интересовало нас је који су то кланови због којих не наступа у Србији већ скоро 18 година.

- То има везе с временом у којем живимо. Данас је систем другачији. Некада су људи куповали ЦД. Породично крену на море и у колима слушају, па самим тим лако науче све песме, а данас је другачији систем слушања и вредновања. Кланови постоје у смислу да нема више музичких уредника који би радили праве музичке емисије да се чују новитети. Данас неки клинац уради песму и плати Јутјубу. Неко плати и 5.000 или 10.000 евра куповину кликова, а заправо можеш да видиш ако је укључен коментар. Могу тачно да вам набројим 15 који су прошле године били популарни, а сад их нема више. И ти клинци морају да знају да испоштују одређене колеге које су некада радиле праву ствар и оставиле велики траг. Фанки Џи, Б3, Доктор Иги су оставили озбиљан и квалитетан траг - истакао је Ђоле и открио на кога алудира.

- Вредности које смо кроз песме оставили су неизбрисиве. Зато је непримерено да нас неко ко се тек појавио обезвређује. Дођу ти неки клинци и праве се да нас не виде да седимо у истом авиону. Конкретно били смо Весна, ја и Аца Лукас. Пролази Војаж, који не зна да се јави, да каже "добар дан". Ајде мени што не каже, није важно, али Аци Лукасу, човеку који је отворен за све, генијалац, преинтелигентна личност и велики уметник. Ако мене не можеш да препознаш, ја се и склањам, али Лукас, који је толико аутентичан и пршти енергија чим се појави... Ето то смо доживели од њега и Милице Павловић. Понашају се као да су сишли с неба. Част изузецима, који су предивни, а они су прва екипа "Гранда": Тања Савић, Славица Ћуктераш, Немања, Бане, Дарко, који одмах приђу и поздраве се - закључио је музичар.

 

Курир 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas