Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МОЖДА САМ И СРБИН: Де Ниро о историји и великој неправди према нашем народу

Холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

1717335913_370695_de-niro_f.jpg
Фото: АП
Oglas

Де Ниро је као младић путовао ауто-стопом кроз Србију, а седамдесетих је гостовао на ФЕСТ-у.

О томе да му је наша земља остала у добром сећању, сведочи и његова изјава из 2008. године.

- Сећам се времена кад сам био у Београду, било је сјајно. Град је добро изгледао. Сигуран сам да је и данас исти, ако не и лепши. Било би лепо бити тамо и снимати филм. Не знам колике су сада реалне шансе да се то догоди - рекао је глумац.

- Можда сам делом и Србин - рекао је тада Де Ниро у шали, после питања о његовим ранијим посетама Србији.

Иначе, Де Ниро је једном приликом оценио и да је према Србима од стране Европе, али и читавог света, учињена велика неправда, када је донета одлука да се 1999. године бомбардује ова мала земља.

Глумац је истакао да је више пута говорио да се и лично осећа као Србин, али да му није јасно због чега постоје сукоби међу Србима, Хрватима и Бошњацима, када је реч о готово истом народу, који је историја раздвојила.

Де Ниро је рекао да би желео да снима историјски филм у Србији о Србији. Нарочито су му инспиративне српске историјске личности, попут Драже Михаиловића, који је био први герилски борац против фашизма и Слободана Милошевића који је, по њему, трагична личност шекспировског калибра.

(Н портал)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas