Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЛИЦЕ ЈОЈ ЈЕ ПРЕКРИВЕНО ПОСЕКОТИНАМА: Ћерки Бруса Вилиса и Деми Мур дијагностикована озбиљна болест (ФОТО)

Ћерка Бруса Вилиса и Деми Мур, Талула, растужила је пратиоце широм света новим фотографијама које је поделила на друштвеној мрежи Инстаграм

1719908419_Foto-Profimedia-Printscreen-Instagram-buuski.jpg
Фото: Профимедиа, Принтсцреен/ Инстаграм - бууски
Oglas

Док се омиљени холивудски глумац бори са деменцијом, због које је од њега остала само сенка будући да за његову дијагнозу нема лека, ћерка Бруса Вилиса прихватила је своју болест.

 Талула Вилис се, наиме, бори са поремећајем познатим као дерматоломанија које је узроковано компулзивним кидањем коже.

Ћерка Бруса Вилиса Талула Вилис недавно је открила и да јој је дијагностификован аутизам, а показала је и лице прекривено црвеним посекотинама и огреботинама око усана, очију и носа.

- Копање коже се дешава! Излечење је могуће. Оно не подразумева чисту кожу и не значи да наметљиве мисли престају да нападају и не значи да се напад неће поновити.

То су мале победе - написала је она испод фотографије.

Ову дијагнозу Талулу добила је 2021. године, али се храбро ухватила у коштац са њом и поручила фановима да је задовољна напретком који је остварила када је нега коже у питању.

Шта је дерматоломанија и како се лечи?

Иначе, дерматоломанија је поремећај који спада у групу поремећаја нагона и навика, а односи се на опсесивно копање и стискање коже.

Особе које пате од овог стања могу то да раде по лицу или било ком другом телу где уоче акне, младеже или једноставно на потпуно здравој кожи.

Углавном то раде уз помоћ пинцета, зуба, маказа или неких других механичких предмета. Љуштењу коже претходи емоционални набој, бес или неки стрес и овај поремећај се често повезује са опсесивно - компулсивним.

Лечи се бихевиоралном терапијом у комбинацији са фармаколошким третманом.

(Глориа)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas