Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОБНИ СЕПТЕМБАР ГРЕЈС КЕЛИ: Због овог сви у овој породици умиру млади и несрећни у љубави

Након преране смрти Грејс Кели и низу несрећних љубави која прати сваког члана, све више се говори о проклетству кнежевске породице Монака.

1725358139_261383_profimedia0068052476_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Грејс Кели била је једна од најпознатијих икона Холивуда и моде, али је због своје љубави и оданости кнежевској круни одлучила да напусти свет филма и посвети се обавезама као принцеза од Монака.

Поред филма и титуле, била је позната и по њеном поприлично турбулентном љубавном животу, те и породичном животу који, изузев рођења деце, није имао много срећних тренутака.

Осећајући се заробљеном у "златном кавезу" монашког кнежевског дворца, све чешће је бежала у Париз, а тамо се наводно упустила и у аферу са режисером Робертом Дорнхелмом. Многи су веровали да ће краљевском браку убрзо доћи крај, но судбина је имала друге планове.

Кобни 13. септембар

Дана 13. септембра 1982. године, Грејс је села за волан Ровера, док се на сувозачевом месту налазила седамнаестогодишња принцеза Стефани. Вијугавим брдским аутопутем уз море, мајка и ћерка враћале су се из Француске у Монако.

У једној кривини, готово на истом месту гђе је снимљена сцена пикника у филму “Држ’те лопова”, Грејс је изненада протресао лагани мождани удар те је, при брзини од 110 километара на час, изгубила контролу над аутомобилом.

Преврнувши се неколико пута, кабриолет је завршио на крову, у провалији. Док је Грејс издисала под тоном смрсканог челика, њена ћерка, која је испала из возила, извукла се с потресом мозга, сломљеним ребрима и напуклом кључном кости.

Четири стотине људи на сахрани

Принцеза Грејс више се није будила из коме. Након што је имала још један мождани удар, шансе за опоравак су од малених прерасле у непостојец́е. Дан након несрец́е, сузних очију, Реније је лекарима наложио да искључе апарате који су је одржавали у животу. Сведоци тврде да се несрећни човек тресао као прут.

Грејс Кели умрла је месец дана пре 53. рођендана, а покопана је у катедрали у којој се венчала. Сахрани је присуствовало више од четири стотине људи, укључујуц́и Керија Гранта, Ненси Реган, Данијел Митеран и принцезу Дајану. Према извештајима медија, на испрац́ају готово да се није могло видети суво око.

Древно проклетство

Раније, који се никад више није женио, преминуо је од плућне инфекције 2005. године. Сахрањен је уз жену због које је једном ставио руку у кавез са дивљом звери, у породичној гробници Грималдијевих, а на трону га је наследио син Алберт.

Због Грејсине преране смрти, а из због хаотичних љубавних живота све њене деце, поновно се почело причати о "проклетству Грималдијевих".

Реч је о легенди која започиње са владаром Монака из тринаестог века, Ренијеом Првим. Кнез је, како каже прича, отео неку лепу сељанку и обешчастио је. Понижена девојка бацила је проклетство на читаву његову лозу: пожелела им је да имају кратак и тужан живот те да никад не пронађу среће у љубави.

“Кад се сетим свих својих разочарања, чини ми се да клетва делује и након седам векова”, изјавила је једном принцеза Каролина.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas