Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КО ЈЕ УБИО НАТАЛИ ВУД? На јахти су били она, муж и један чувени глумац

До данас није јасно ко је убио Натали Вуд и зашто је њен муж толико мењао свој исказ

1721476783_262683_natalivud_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Натали Вуд би данас, 20. јула напунила 86 година, али пре више од 40 година она је умрла под неразјашњеним околностима.

Глумица 3 пута номинована за Оскара нестала је током ноћног изласка на јахти са супругом и глумцем Робертом Вагнером, капетаном Денисом Даверном и пријатељем Кристофером Вокеном. Убрзо је тело глумице пронађено на обали Санта Каталине. Какав је био њен живот пре овог трагичног инцидента и шта се догодило током те несреће?

Детињство и успех

Наталијини родитељи - Николај Захаренко и Марија Зудилова - преселили су се у САД. Вудова глумачка каријера почела је прилично рано: девојчица је имала четири године када је добила своју прву филмску улогу. Натали је убрзо постала прилично успешна дечија глумица, појавивши се у филмовима Чудо у 34. улици (1947), Фантом и госпођа Мјур (1947) и Звезда (1952). Њена улога Џуди у филму Бунтовница без разлога, са Џејмсом Дином у главној улози, донела јој је номинацију за Оскара 1955. године.

Што се тиче бурних романса, звезда их није имала много. У њеном ужурбаном животу, пуном рефлектора и обожаватеља, било је места само за две велике љубавне приче.

Првог је мужа Роберта Вагнера, тада амбициозног глумца, угледала у ходнику једног од холивудских студија. Она је имала само 10, а он 18 година.

Касније ће Натали Вуд у интервјуу за часопис Пеопле рећи да је од првих секунди схватила: она је као принц из бајке.

Окренула се мајци и изјавила: "Удаћу се за њега."

Сам глумац је рекао да није ни приметио овај судбоносни састанак, али ју је приметио када је снимила филм „Бунтовник без разлога“, међутим она је тада била заузета.

Све је било као у бајци: обожаваоци су били одушевљени, дочекујући најидеалнији пар у Холивуду, а новинари су неуморно пратили сваки њихов покрет. Међутим, испоставило се да је стварност мање магична.

Брак Наталие Вуд и Роберта Вагнера није дуго трајао - само 5 година. Вагнер је почео да завиди својој жени: Наталина каријера је брзо расла, док је његова била у паду. У јуну 1961. свађе су умориле оба партнера - глумица се преселила код родитеља и поднела захтев за развод.

Године 1969. Натали се поново удала, овог пута за британског продуцента Ричарда Грегсона. 1970. родила им се ћерка Наташа. Међутим, Вагнера никада није заборавила.

Да, засновали су нове породице, али како је ова прича могла да се заврши тако једноставно? Натали и Ричард су се ту и тамо сукобљавали на догађајима: нису имали прилику да „проживе“ изгубљену срећу и да наставе даље. Поред тога, веза између Натали и њеног новог мужа је после 11 месеци кренула наопако, а 1972. су се потпуно развели.

Вуд и Вагнер су одлучили да својој вези дају још једну шансу: 1972. су по други пут безглаво уронили у брак. Две године касније, родила им се ћерка, а Натали је срећно уронила у атмосферу тихе породичне среће - глумила је све мање сваке године, покушавајући да мужу не даје разлоге за нове свађе.

„Вратили смо се у живот једно другог тако глатко као да се никада нисмо растали“, присећао се Вагнер касније. „Било је тренутака када смо се питали да ли је нормално бити овако срећан?"

Међутим, ова бајка није имала традиционални срећан крај. Наталијин живот је трагично прекинут у ноћи са 28. на 29. новембар 1981. године. Удавила се под мистериозним околностима док је била на јахти код острва Санта Каталина у Калифорнији. На 30. годишњицу трагичне смрти глумице, полиција је наставила истрагу о околностима инцидента на основу нове изјаве капетана јахте.

Данас се смрт Натали Вуд сматра једном од нерешених мистерија Холивуда. У ноћи трагедије, Натали је била на својој јахти Сплендор са супругом, глумцем Робертом Вагнером и Кристофером Вокеном, њеним колегом у филму Браинсторм. Сва тројица су вечерали на острву и наставили да пију до повратка на јахту.

Међу мушкарцима је дошло до спора око тога, како су се касније присећали, колико је прихватљиво жртвовати лични живот зарад уметности и каријере. Натали Вуд је у неком тренутку изјавила да се спушта у кабину, али је Вагнер тамо није пронашао и обратио се спасиоцима. Тело глумице пронађено је ујутру. Истрага је утврдила да се оклизнула док је покушавала да се пребаци са јахте у гумењак на надувавање, ударила главом о бок, пала и утопила се.

Међутим, касније се испоставило да су истражни органи сумњали да је Натали нападнута пре смрти. На телу преминуле глумице пронађени су хематоми. Полиција је сугерисала да је жена могла бити претучена, иако је инцидент првобитно класификован као несрећан случај.

Полицији је од самог почетка деловало чудно што Наталијин муж није сарађивао у истрази и повремено мењао своје сведочење. Изузетно контрадикторне информације добијене од сва тројица мушкараца који су били на јахти са Вудом довели су у сумњу њихову истинитост.

Капетан јахте, Денис Даверн, објавио је 2010. књигу мемоара под насловом „Збогом Натали! Збогом сјај!", где је навео да је свађа Натали и Ричарда била жешћа него што се раније тврдило, а чуо је и "вриске и ударце".

Касније се причало да је она затекла "на гомили" Вагнера и Кристофера те да је то био разлог зашто је полудела и почела да се свађа са муже.

Кристофер је увек одбијао да прича о овој ноћи.

Вудов званични узрок смрти промењен је са "случајног утапања" у "дављење и други узроци", али Вагнер никада није ухапшен, а мистерија смрти некада једне од најсјајнијих холивудских звезда остала је нерешена.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas