Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КО ЈЕ БИО СУПРУГ РАДЕ ЂУРИЧИН? О њему је причао цео свет, а недавно направио филм тајном научном пројекту који је водио

Рада Ђуричин га је волела све до његове смрти 2013. године

1725454217_Foto-N.-Skenderija-Milutin-Labudovic.jpg
Фото: Н. Скендерија, Милутин Лабудовић
Oglas

Супруг Раде Ђуричин био је професор Драгослав Поповић предводио је групу научника у Институту за нуклеарне науке у Винчи која је спроводила тајни пројекат у октобру 1958. године при којем бивају изложени смртноносној дози зрачења након чега их југословенска тајна полиција одводи на лечење у Клинику "Кири" у Паризу. По узору на овај догађај је Драган Бјелогрлић режирао филм "Чувари формуле".

Нуклеарна несрећа у Винчи десила се 15. октобра 1958. године у Институту за нуклеарне науке у Винчи, када је дошло до цурења радиоактивног материјала из првог нуклеарног реактора у Југославији. За Драгослава тврде да је знао да направи атомску бомбу, али никад то није урадио.

Једном приликом је открила и како су се упознали.

- Другарица ме одвела на "журку" код младог инжењера који је одлазио на једногодишњи обилазак нуклеарних електрана по свету. Годину дана касније срела сам га на улици. Било је то уочи 1959. коју смо заједно дочекали. И у марту смо се венчали! Наша љубав трајала је 54 године, све до марта 2013. године - рекла је Рада.

Када је он преминуо Рада је била веома тужна и осећала се као да је изгубила свој животни ослонац.

- Недостаје ми мој главни животни ослонац, мој супруг Драгослав. Али, имам сина Радана и његову породицу. Имам сестру Наду, пријатеље и, што је врло важно, имамјош исвој посао. Настављам да живим и да дејствујем.Највише се поносим својим супругом, најважнијим човеком у мом животу. Био је изузетна личност, великог знања и дела, и велике скромности - говорила је глумица.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas