Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО СУ СЕ МРЗЕЛИ ЧКАЉА И ПАЈА: У смрт отишли посвађани

Мало ко зна да су се због овога посвађали на крв и нож

1728470135_271011_pajaijare2_ls.jpg
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

У серији "Камионџије" глумили су два најбоља друга, годинама су засмејавали публику, али иза камере, ставари су биле другачије. Павле Вуисић и Чкаља се у реалном животу нису подносили.

У својој књизи "Урбане легенде", новинар Небојша Вуковић наводи да су њих двојица чак отворено мрзели, па чак и умрли у завади.

- Према мојим сабеседницима, Пају је излуђивала Чкаљина исквареност, надменост и склоност ка интригама којима је наводно био више него склон. Како је време пролазило њихова нетрпељивост се само увећавала, па су после ултра популарних "Камионџија", одбијали да се појаве у истој глумачкој подели и по цену да се одрекну астрономских хонорара. А прича се да су њих двојица по улози, у та времена шареног социјализма, могли да касирају чак по два ганц нова аутомобила. То тада себи нису могли да приуште ни озбиљни партијски моћници, а камоли председници општина. То је било незамисливо одбити, а поготово тек из чистог каприца - пише Вуковић.

- Један од најпознатијих примера за ове тврдње је и заиста гледана серија "Више од игре", снимана 1975. године. Иначе, мало се зна да је та серија режисера Здравка Шотре била две године у такозваном бункеру, јер је по процени комунистичких цензора "величала предратну грађанску Србију". (...) Елем, и Паја и Чкаља су били предвиђени у првобитној Шотриној подели улога, само што су Вуисића стицајем, а тврде случајних околности првог обавестили и понудили му улогу бахатог локалног богаташа Александра Ћопића, званог Лека Банкрот. Као што је познато, а из чувених реприза то памтимо, хтели не хтели, за његовог кума и најбољег пријатеља предвиђен је лик Мирослава Илића надимком Гуливер, локалног власника биоскопа, фотографа и виђеног локалног шерета - наставља Вуковић.

- Е сад, Паја је улогу Леке Банкрота прихватио из прве, јер му је, као по навици, ваш и доста пара требало тих дана за градњу новог чамца. А Чкаља Петровић је, тврде, са жестоком индигнацијом одбио улогу Гуливера. Пре свега што је прво питан "тај" Паја Вуисић, та "незналица и натуршчик" с којим више не би ни кафу попио, а не да му глуми кума, па и пријатеља. На срећу по цењено гледатељство, Никола Симић је сјајно искористио шансу с неба палу и одиграо Гуливера, за телевизијске анале.

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas