Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО ЈЕ СЛОБОДА МИЋАЛОВИЋ ДОБИЛА ИМЕ? Иза свега се крије трагична љубавна прича

Глумица Слобода Мићаловић има несвакидашње име и није га добила случајно, а на идеју како да је назове дошао је њен покојни отац, глумац Драган Мићаловић.

1724240629_10e38fa9f4aa2de3d656a6ce18b10fb1876f95c3.jpg
Фото: Атаимагес.рс/ Р.З.
Oglas

Слобода Мићаловић годинама уназад важи за једну од најтраженијих, али и најлепших глумица у Србији. Данас прославља свој 43. рођендан.

Боба, како је неретко зову, глуму је изабрала пратећи кораке свог оца Драгана Мићаловића, од ког је и наследила таленат.

Слобода је рођена је 21. августа 1981. године у Лесковцу као средња од три ћерке. Сестра Мирјана две године старија од ње, док је Драгана девет година млађа од Слободе. Као што је познато, и Драгана је успешна глумица, док је Мирјана менаџерка и ретко се појављује у јавности.

Необично име глумица је добила по жељи свог оца, а иза свега се крије дирљива прича. Наиме, Драган је име за ћерку одабрао глумећи у монодрами "Иво Лола Рибар".

Вереница овог хероја била је Слобода Трајковић, а прелепа љубавна прича овог пара инспирисала је глумца да по Слободи Трајковић назове своју наследницу. Иако је на почетку инсистирала да је сви зову Боба јер није волела своје име, променила је мишљење након што је прочитала Лолино писмо упућено Трајковићевој.

Мићаловићева је 1989. године уписала нижу музичку школу, а бавила се и плесом. С обзиром на то да је била веома талентована за музику и певање, након основне, уписала је Музичку школу "Станислав Бинички". Међутим, љубав према глуми била је јача и Слобода 1999. године уписује Факултет драмских уметности у Београду.

Њен отац се у почетку противио тој одлуци, али када је увидео колико је велика њена жеља, пружио јој је подршку. Слобода је из првог покушаја положила пријемни и уписала студије глуме на класи чувеног професора Предрага Бајчетића, а са њом су студирали и Катарина Радивојевић, Бранислав Томашевић, Зорана Бећић, Ана Франић и Марија Вицковић.

Била је на трећој години студија када је од Здравка Шотре добила позив за кастинг за улогу у филму "Зона Замфирова".

Иако није добила главну улогу, Слобода је у улози Васке била веома запажена, а свој први кадар имала је са легендарним Драганом Николићем. Како је једном приликом испричала, он ју је, након тога, повукао за нос и рекао да ће јој "сада све кренути, јер је први кадар одиграла са њим".

Након "Зоне Замфирове", отворила су јој се бројна врата и добијала је позиве за улоге у домаћим остварењима која су касније постала веома популарна, а остало је историја. 

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas