Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ХТЕО ЈЕ ДА СЕ УБИЈЕ ДА БИ ДОНИРАО БРАТУ СРЦЕ: Близанац Ештона Кучера има тешку болест, а ни њега невоље нису заобишле - годину дана није имао вид, слух и равностежу

Живот Ештона Кучера није био ни мало лак

1726494019_Foto-Profimedia-Eston-Kucer.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Популарни глумац Ештон Кучер има брата близанца Мајкла, који је од њега млађи свега пет минута, а убрзо након рођења дијагностфикована и церебрална парализа. Због овога је Ештон као тинејџер желео да се убије и донира му своје срце.

Ештон Кучер је прави миљеник Холивуда, а посебно након улоге у популарном ситкому "Два и по мушкарца" где је заменио популарну звезду Чарлија Шина. Иако се чини да је његов живот мед и млеко, он носи велику рану на срцу.

Популарни глумац има брата близанца Мајкла, који је од њега млађи свега пет минута, а убрзо након рођења дијагностфикована и церебрална парализа, са којом се и данас бори.

Његови здравствени проблеми учинили су да живот у породици Кучер буде често веома стресан, зато се Ештон трудио да буде ангажован на различитим пољима како би што више времена провео ван куће.

Хтео је да му да своје срце

Говорећи о свом брату Ештон је открио да је имао 13 година када је желео да изврши самоубиство како би његово срце било пресађено Мајклу. Доктори су саопштили да је неопходна хитна трансплантација срца, а како није било лако наћи донора Ештон је хтео да се жртвује за брата.

- Размишљам у себи: ако је ико одговарајући донатор, онда сам то ја. Онда почињеш да вртиш те мисли у својој глави: овај балкон изгледа довољно високо. Мислим да је тренутак кад сам стајао на балкону и говорио: 'Ја сам одговарајући донатор', вероватно био тачан тренутак када се догодила промена, где сам помислио: 'Како могу да будем овај срећник, а мој брат се родио са церебралном парализом и треба му трансплантација срца?' - присетио се једном приликом глумац.

Мајкл је убрзо након тога пронашао свог донора и данас ради као мотивациони говорник. Глумац је једном приликом открио колико га је инспирисала животна борба његовог брата.

- Од када сам рођен, морао сам све да делим са братом: рођендан, кревет, гардеробу, делили смо све и никада нисам био сам. Ја нисам знао да постоји другачији пут, јер сам увек имао брата уз себе. Мој брат је рођен са церебралном парализом и што сам старији, осећам се лошије због тога што нисмо једнаки. Ипак, мој брат ме је научио да нас конституција лаже, али и стварима које сам не бих знао да препознам. Иако нисмо једнаки, имамо исти капацитет да волимо -рекао је Ештон.

Невоља га није заобишла

Иначе, Ештон се својевремено борио са ретким обликом васкулитиса, аутоимуног поремећаја који га је у неколико ситуација оставио без способности да види, чује или хода.

- Имао сам тај чудан, супер редак облик васкулитиса, који ми је онеспособио вид, оштетио слух и пореметио равнотежу – открио је тада и додао:

- Овај поремец́ај ми је променио живот и требало ми је годину дана да повратим вид, слух и равнотежу.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas